Μήδεια: «Πολικό ψύχος με χιόνια και μέσα στην Αθήνα» προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Πρόβλεψη για αντιολισθητικές αλυσίδες ίσως και στο νομό Αττικής

Ο καιρός στην Αττική σήμερα Πέμπτη θα παραμείνει καλός, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Απότομη όμως μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο, καθώς προσεγγίζει τη χώρα μας η κακοκαιρία «Μήδεια», με κρύο και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, που θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κακοκαιρία Μήδεια έρχεται το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά, τους πολύ ισχυρούς βοριάδες έως 8 μποφόρ τοπικά το Σάββατο και έως 9 την Κυριακή και μαζί τους θα έρθει η ψυχρή εισβολή από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, η οποία θα ρίξει απότομα και κατά πολύ τη θερμοκρασία, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, έως και 15-17 βαθμούς κάτω από τις σημερινές θερμοκρασίες.

Ο χιονιάς αυτός φαίνεται ότι θα κρατήσει για σχεδόν μια εβδομάδα, ενώ υπάρχει σημαντική πιθανότητα για χιόνια και μέσα στην Αθήνα.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος ενημέρωσε πως από την Κυριακή το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα έρθουν από την κεντρική Στερεά προς τα νότια και θα επηρεάσουν έντονα και την Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο η κακοκαιρία «Μήδεια» θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, σχεδόν μια εβδομάδα δηλαδή και για το λόγο αυτό «οι αγρότες θα πρέπει να προετοιμαστούν και να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από το χιόνια και τον ισχυρό παγετό.
Ο κρατικός μηχανισμός από το Σάββατο υποχρεούται να είναι ξάγρυπνος καλώντας τους δήμους να μεριμνήσουν για τους άστεγους και τα αδέσποτα. «Ξέρω έχουμε μπροστά μας την πανδημία αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες ή κλειστά γυμναστήρια ώστε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης από το OPEN αναφέρει πως «θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους μείον 15 με μείον 20 και χιόνια σε πόλεις και νησιά» ενώ υπογραμμίζει πως ίσως χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες και στο νομό Αττικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button