Μέτρα πρόληψης για τον Ασπρόπυργο

Κατόπιν ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου (συμμετείχαν τα αρμόδια στελέχη δημόσιας υγείας, υγειονομικού ελέγχου, αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας) και, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές συστάσεις-οδηγίες του Εργαστηρίου Διοξινών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στο πλαίσιο πρόληψης και αποφυγής δευτερογενών επιπτώσεων από τη φωτιά στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο, για την προστασία της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου, συστήνονται ακόλουθα μέτρα:

  • Αποφυγή ελεύθερης βόσκησης των οικόσιτων πουλερικών και άλλων ζώων,
  • Κάλυψη τυχόν ακάλυπτων δεξαμενών που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για πότισμα ζώων, και
  • Σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των λαχανικών και φρούτων (τα προϊόντα φυτικής προέλευσης δεν απορροφούν τις διοξίνες αλλά αυτές επικάθονται στην επιφάνειά τους).

 

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις, εκτιμούν την κατάσταση και θα προβούν σε νεώτερη ανακοίνωση αμέσως μόλις γίνει εκτίμηση νέων μετρήσεων, δεδομένων και τυχόν νέων ανακοινώσεων αρμόδιων δημόσιων φορέων.

 

 

Επιπρόσθετες πηγές πληροφόρησης:

  • Αποτελέσματα των μετρήσεων σχετικά με την ύπαρξη αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης στη γύρω περιοχή αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr).
  • Σχετικές ανακοινώσεις- συστάσεις για θέματα δημόσιας υγείας, αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Υγείας (http://www.moh.gov.gr).
  • Ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με το εν λόγω συμβάν, παρέχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (http://www.ypeka.gr)  και του Υπ. Προστασίας του Πολίτη (http://www.mopocp.gov.gr).
  • Εργαστήριο Διοξινών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (http://www.rrp.demokritos.gr/ms-dioxin/lab_gr.html).

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button