«Το μέτωπο κατά της εξόρυξης βωξίτη στα Γεράνεια είναι και μέτωπο κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας»

Από την μέρα που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία ‘’Δελφοί-Δίστομον ΑΜΕ’’ συμφερόντων Μυτιληναίου έχει εκφράσει τη θέληση για ερευνητικές γεωτρήσεις με σκοπό την ανεύρεση και εξόρυξη κοιτασμάτων βωξίτη στη περιοχή των Γερανείων, επικρατεί από τους πολίτες της περιοχής μας ένας αναβρασμός αλλά και μια αγωνιστική προδιάθεση για να μπλοκαριστούν τα περιβαλλοντοκτόνα σχεδία που στόχο έχουν την καταστροφή του τόπου μας.

Ο ρόλος βέβαια της κυβέρνησης σε όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου ουδέτερος όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν άμοιρη ευθυνών τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα ερωτήματα όμως για το πώς φτάσαμε στο να υπάρχει ζήτημα εξόρυξης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής μας είναι αμείλικτα. Το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής είχε λάβει γνώση για τις προθέσεις της εταιρείας; Ποιος έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση να ζητήσει γνωμοδότηση για τις εξορύξεις από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες βαδίζει ολοταχώς στο δόγμα “επενδύσεις με κάθε κόστος” όπως επιτάσσουν τα μνημονιακα προγράμματα  λιτότητας. Η δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες με τις οποίες βαυκαλίζονται αιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή καθώς και η Ν. Ε. Δυτ. Αττικής του κυβερνώντος κόμματος είναι στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιστρέψουν την εικόνα του μνημονιακου ολέθρου που έχει σπείρει η συγκυβέρνηση του 3ου μνημονίου.

Οι πολίτες και συνολικά ο λαός της Μεγαρίδας έχει μπροστά του ένα σκληρό μετωπικό αγώνα που τον χρειάζεται ενωμένο για να ακυρώσει τα σχέδια ενάντια στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του που επιβάλλουν οι καταστροφικές αντί-επενδύσεις που έχουν την πλήρη κυβερνητική συναίνεση.

Η Π. Ε. Μεγάρων – Ν. Περάμου της ΛΑ. Ε. στέκεται  στο πλευρό του μεγαρικού λαού, καλεί σε διαρκή εγρήγορση για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια Μυτιληναίου – κυβέρνησης και ζητά από τους πολίτες να μην τρέφουν αυταπάτες περί “νομικής οδού επίλυσης” του προβλήματος. Μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα και θα ανατρέψει τα εγληματικά σχέδια του ευρωενωσιακού μνημονιακού συστήματος.

  • Καμία ανοχή σε σαλτιμπάγκους της εξουσίας που καπηλεύονται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών μας
  • Ενωτικό μέτωπο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια, ενάντια στη διάλυση του φυσικού μας πλούτου.
  • Ενωτικό μέτωπο για ανατροπή των μνημονίων που μόνο δυστυχία φέρνουν, ενώ η ανάπτυξη που επικαλούνται αφορά μόνο τους λίγους κι όχι το λαό.

Γραφείο επικοινωνίας Π. Ε. Μεγάρων – Ν. Περάμου της ΛΑ. Ε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button