ΚΚΕ Δ. Αττικής: «Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ»

Συγκέντρωση διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας και ΕΛΠΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 8 Μάη στις 7:30 το απόγευμα, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικολαΐδου, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το εργοδοτικό έγκλημα που είχε σημειωθεί στα ΕΛΠΕ και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4 εργάτες, θυσία στο βωμό των κερδών και της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη Δυτική Αττική.

Ήταν άλλη μία μαύρη μέρα για την εργατική τάξη και τον λαό της Δυτικής Αττικής, που συνεχίζουν να μετράνε νεκρούς και τραυματίες στον βωμό των κερδών και των στόχων της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην περιοχή που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής συνεχίζει να θρηνεί θύματα εξαιτίας της απουσίας μέτρων υγείας και ασφάλειας που για το μεγάλο κεφάλαιο και τους διάφορους επενδυτές θεωρούνται κόστος. Ο λαός της Δυτικής Αττικής συνεχίζει να πληρώνει την απουσία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών όπως π.χ. του ΣΕΠΕ, που όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν υποστελεχωμένους. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει με εκδηλώσεις και προτάσεις που στόχο έχουν να εξωραΐσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους στα μάτια του λαού, όπως ανέκαθεν έκανε η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Ελευσίνα.

Στη Δυτική Αττική τα «Τέμπη» για τον λαό είναι πολλά! Είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα με τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας και της Κινέτας, με τις μεγάλες πυρκαγιές στα Βίλια και στα Μέγαρα, είναι ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης που «φωνάζει», είναι η καρκινιγόνος χωματερή της Φυλής που συνεχίζει και επεκτείνεται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, όπως συνεχίζεται και η ρύπανση από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα επιχειρηματικών ομίλων, από τις πυρκαγιές σε εργοστάσια με επικίνδυνα υλικά εξαιτίας της απουσίας μέτρων προστασίας κι άλλα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής που η ΝΔ χρόνια διαφημίζει και που ο ΣΥΡΙΖΑ εξειδίκευσε και εμπλούτισε με το λεγόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο του 2017. Αυτός είναι ο κοινός τους αντιλαϊκός σχεδιασμός στη Δυτική Αττική, γι’ αυτό μαζί ψήφισαν το ξεπούλημα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας στην αμερικανική ΟΝΕΧ, μαζί ψήφισαν τις συμβάσεις για τον εμπορευματικό σταθμό στον Ασπρόπυργο. Ο μόνος τους τσακωμός είναι για το ποιος βαδίζει πιο γρήγορα σε αυτόν τον δρόμο.

Για να ζήσουμε καλύτερες μέρες, ο λαός της Δυτικής Αττικής να το πάρει αλλιώς… να δυναμώσει το ΚΚΕ και τον αγώνα του.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ που αποτελεί εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του, για να έχει αυτός την εξουσία, για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του, για να μπορούν αυτός και τα παιδιά του να ζουν με ασφάλεια, να χαίρονται τη ζωή τους, να επιστρέφει σε αυτούς ο κόπος της δουλειάς τους.

Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών. Και γι’ αυτό δεν θα τσιγκουνεύεται τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί να τον επιστρέφει στους πολλούς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button