Μετεγκατάσταση Ρομά: Αναρμόδια η πολεοδομία Ελευσίνας να εκδώσει άδεια. Κινήσεις για διακοπή των εργασιών

Σε συνέχεια των εξελίξεων που αφορούν στη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης μετέβη στην περιοχή των εργασιών παρουσία του νεοεκλεγμένου δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη και του δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιώργου Δρίκου, με σκοπό να ζητήσει τη διακοπή των εργασιών καθώς, όπως δείχνουν οι νέες εξελίξεις, δεν υπάρχει άδεια από την αρμόδια Πολεοδομία.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα και αστυνομικές δυνάμεις από τα τμήματα Μεγάρων και Μάνδρας Ειδυλλίας.

ergasies_roma

ergasies_roma1

Οι τρεις δήμαρχοι, επικαλούμενοι ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013 και αφορά στα ακίνητα δημοσίου που εντάσσονται στο ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζουν ότι η έκταση των 36.700 τ.μ. στην πρώην αμερικανική βάση, ανήκει εξ’ ολοκλήρου στα γεωγραφικά όρια του δήμου Μεγαρέων, γεγονός που συνεπάγεται ότι η Πολεοδομία Μεγάρων είναι η μόνη αρμόδια για να εκδώσει άδεια εργασιών στην περιοχή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η άδεια που επικαλείται σήμερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία προέρχεται από την Πολεοδομία Ελευσίνας, να θεωρείται άκυρη. Όπως τονίζουν οι δήμαρχοι Μεγαρέων και ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ, δεν μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες, αφού η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει ουσιαστικά τα όρια των δυο δήμων, συμπεριλαμβάνοντας όλο το ακίνητο στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του δήμου Μεγαρέων.

ergasies_roma_2

ergasies_roma3

ergasies_roma4

ergasies_roma5

Παρά τη γνωστοποίηση της νέας αυτής παραμέτρου, ο εισαγγελέας, με τον οποίο επικοινώνησε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας – Ειδυλλίας τηλεφωνικά, έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος διακοπής των εργασιών.

ergasies_roma6

ergasies_roma7

Ωστόσο, ο δήμος Μεγαρέων ως μοναδικός πλέον αρμόδιος για την περιοχή όπως φαίνεται στο ΦΕΚ κάνει ήδη κινήσεις για την αναστολή των εργασιών και την ακύρωση της άδειας που εξέδωσε η Πολεοδομία Ελευσίνας. Παράλληλα, εκκρεμεί η εξέταση των προσφυγών τόσο των δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας όσο και των δήμων Χαλανδρίου και Πευκής – Λυκόβρυσης. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η προσφυγή των Ρομά Χαλανδρίου, που έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή τους με τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού στην πρώην αμερικανική βάση. Οι προσφυγές των δήμων θα εξεταστούν στις 21 Οκτωβρίου, ενώ η κατεδάφιση του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου έχει οριστεί 3 εβδομάδες νωρίτερα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

ergasies_roma8

——-

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο όρος Πατέρας για τη μετεγκατάσταση Ρομά

Προσφυγές στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης μετεγκατάστασης στο Κανδήλι

Μετεγκατάσταση Ρομά: Παράταση έναρξης εργασιών κατεδάφισης στον καταυλισμό του Χαλανδρίου

Καθησυχάζουν οι αρχές σχετικά με τις εργασίες στο Κανδήλι

Παρόμοια άρθρα

Back to top button