Στα 47 ευρώ η ανώτατη τιμή για τα PCR test

Update 15:20 :

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα παραπάνω θα προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε διατίμηση, από σήμερα, τα PCR τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού καθώς αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός περίπου 2 ωρών.

Η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, που θα θεσμοθετήσει σήμερα η κυβέρνηση, θα είναι τα 50 ευρώ. (40 ευρώ για το test και 10 ευρώ για τη δειγματοληψία).

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί καθώς είπε σήμερα το μεσημέρι «ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί τη νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι (ΣΚΑΪ), ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αφ’ ενός πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και αφ’ ετέρου να μη θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα πραγματοποιούνται από λιγότερα κέντρα και τα φαινόμενα αναμονής και πίεσης θα αυξηθούν στα υπόλοιπα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button