Μέσω ΕΣΠΑ η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μεγάρων, 100% χρηματοδοτούμενη

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων στο παλαιό και στο νέο σχέδιο πόλης είναι γεγονός.
Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του δήμου ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο

    θα εγγυηθεί την ποιότητα του νερού που πίνουμε,
    θα σταματήσει την συσσώρευση χρεών ύψους εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ λόγω απωλειών του παλαιού δικτύου

ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Ιωάννη Μαρινάκη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για έργα κ. Γεώργιο Κουμπέτσο σε συνέντευξη τύπου η οποία παραχωρήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο το οποίο χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα των μέχρι τώρα έργων τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη των Μεγάρων, τόνισε ότι θα συντελέσει ουσιαστικά στην ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα εξοικονομήσει χρεώσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ λόγω απωλειών του παλαιού δικτύου οι οποίες ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων οι οποίες αγοράζονται από την ΕΥΔΑΠ
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι κατόρθωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους να προετοιμάσουν και να προσαρμόσουν την υπάρχουσα μελέτη, να την υποβάλλουν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και να λάβει ο δήμος Μεγαρέων Έγκριση για πλήρως χρηματοδοτούμενη πραγματοποίηση
1.    Της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου
2.    Των επί μέρους συνδέσεων ανά κατοικία
3.    Την προμήθεια και τοποθέτηση των μετρητών

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τέως δήμαρχο κ. Χρυσόστομο Σύρκο, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια, δεδομένου του γεγονότος ότι η μελέτη η οποία εγκρίθηκε είχε πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του κ. Σύρκου από την ΔΕΥΑΜ.
Η μελέτη αυτή αποτέλεσε την πλατφόρμα επάνω στην οποία βασίστηκε η πρόταση και η έγκριση του συγκεκριμένου έργου

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης τόνισε το γεγονός ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς όπου πριν ένα χρόνο ο δήμος Μεγαρέων αντιμετώπιζε τον φόβο της χρεοκοπίας, χάρη στην συνεργασία των εμπλεκομένων μερών, την σκληρή δουλειά και την διαφάνεια έγινε πραγματικότητα η κατάκτηση ενός τόσο σημαντικού έργου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου.
Το έργο αυτό, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, αποτελεί ένα από σειρά έργων τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν πλήρως αλλά και από άλλα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
Με υπερηφάνεια ο κ. Μαρινάκης τόνισε το γεγονός ότι σημεία των προεκλογικών  του εξαγγελιών είναι τώρα παράμετροι ενός συστήματος έργων και δραστηριοτήτων τα οποία αποτελούν τους πυλώνες της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, της κοινωνικής μέριμνας, της ανεργίας, του πολιτισμού και της ποιότητας ζωής μέσα στον δήμο.
«Είμαστε, δήλωσε, συνεπείς στο συμβόλαιο τιμής το οποίο υπογράψαμε προεκλογικά ενώπιον του Μεγαρικού λαού»

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Έχοντας κατά νου την ταλαιπωρία την οποία υπέστη ο Μεγαρικός λαός κατά την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης των Μεγάρων, έχει γίνει επαρκής πρόβλεψη ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, τα δε ορύγματα να γεμίζονται με αδρανές υλικό, χαλίκι , και όχι υλικό από της εκσκαφές ώστε να μην υπάρξουν καθιζήσεις

Ο καθ’ ύλην για το έργο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουμπέτσος δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ τον δήμαρχο και τους συναδέλφους που μου εμπιστεύτηκαν το προς ένταξη έργο.
Είμαστε στην ευχάριστη. Θέση να σας ανακοινώσουμε. Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων
Στο μικρό χρονικό διάστημα που διοικούμε τον δήμο έχουμε καταφέρει να εντάξουμε 32 εκατ. ευρώ έργα. Ποσά ρεκόρ για τα Μέγαρα.
Από την αρχή που αναλάβαμε τον δήμο σκοπός μας ήταν να επιλέξουμε έργα που μπορούν να επιλεγούν χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έργα χωρίς να πληρώνεις ούτε ένα ευρώ.
Κάποιοι δεν μας πίστευαν και μας χλεύαζαν ισχυριζόμενοι ότι οι εξαγγελίες μας είναι προεκλογικά λόγια.
Στον πρώτο χρόνο φέραμε 32 εκατομμύρια.
Σας υπόσχομαι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έλθουν άλλα τόσα».
…….
«Όταν αναλάβαμε τον δήμο, σκοπός μας ήταν να βρούμε μελέτες. Κοιτάξαμε να βρούμε μελέτες. Πήραμε τα καλά από όλες τις διοικήσεις.
Έτσι πρέπει να κάνει η διοίκηση ενός δήμου».
……
«Την μελέτη βρήκαμε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ συγχαρητήρια στον Χρυσόστομο. Σύρκο. Την πήραμε αμέσως την επικαιροποιήσαμε και με την βοήθεια του κ. Στάθη αντιμετωπίσαμε τις επιβαλλόμενες αλλαγές.
Εντάξαμε επί πλέον τις επί μέρους συνδέσεις και την προμήθεια των μετρητών ώστε οι πολίτες να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ».

Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι τα μέσα του 2012 και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε 18 μήνες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button