Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Είναι καιρός για αλλαγή και πορεία προς τα εμπρός

Κατατέθηκε την Δευτέρα 10/12/2018 ο τελευταίος προϋπολογισμός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου από τη διοίκηση του κ. Σταμούλη, για την οικονομική χρήση του 2019.
Ένας προϋπολογισμός γεμάτος ψεύτικες υποσχέσεις και φυσικά ανεφάρμοστος, όπως ακριβώς και ο προϋπολογισμός του 2018.

Χαρακτηριστικά, το 2018 ο προϋπολογισμός εσόδων ήταν στα 42.000.000 ευρώ και την 31/12/2018 η εκτίμηση των εσόδων κυμαίνεται στα 23.000.000 ευρώ. Έχουμε δηλαδή μια απόκλιση της τάξης του 43%! Στερείται δηλαδή αμέσως μιας εκ των αρχών τήρησης του, αυτής της αποτελεσματικότητας.
Στον οικονομικό τομέα, η διοίκηση του κ. Σταμούλη λειτούργησε πλήρως αναποτελεσματικά, με προχειρότητα, χωρίς οργάνωση και χωρίς στόχους.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο δήμος να χρεωθεί τουλάχιστον κατά 4.500.000 ευρώ, σε ότι αφορά στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις σε τρίτους (3.600.000 ευρώ).
Σε ότι αφορά στα δάνεια η διοίκηση Σταμούλη που διαλαλούσε ότι θα επιτύχει κούρεμα των δανείων του δήμου μέσω αναχρηματοδότησης αυτών, παρέλαβε τα δάνεια στα 3.000.000 ευρώ τον 9ο του 2014 και σήμερα, τον 9ο του 2018 αυτά ανέρχονται στα 3.833.000 ευρώ!
Ο ΦΠΑ του έργου της αποχέτευσης της Νέας Περάμου εκτοξεύτηκε από τα 2.800.000 ευρώ που ήταν τον 9ο του 2014 στα 5.300.000 ευρώ τον 9ο του 2018 και φυσικά το χρέος της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ, η διοίκηση του κ. Σταμούλη το εκτόξευσε από το 1.300.000 ευρώ που ήταν τον 9ο του 2014 στα 10.226.000 ευρώ την 31/7/2018!

Βέβαια επειδή ο δήμος είναι ανάδοχος του χρέους και επειδή αυτό παρά την αποπληρωμή του, με την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών μετά τη συμφωνημένη κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ, καθ΄ομολογία του ίδιου του Δημάρχου, εξακολουθεί να υφίσταται, θα αρχίσει εκ νέου να συσσωρεύεται και να φαίνεται πάλι ο δήμος υπόχρεος και χρεωμένος.
Η απάντηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου στο αίτημα του επικεφαλής της παράταξης μας κ. Μαρινάκη καταδεικνύει την τρέχουσα τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου επί διοίκησης κ. Σταμούλη.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το συνολικό χρέος του δήμου από τα 9.420.000 ευρώ που ήταν τον 9ο του 2014, εκτοξεύτηκε στα 21.565.000 ευρώ τον 9ο του 2018!
Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι το νοικοκύρεμα που επικαλείται μέχρι σήμερα ο κ. Σταμούλης κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Στον τομέα των τεχνικών έργων επικράτησε η πολιτική παλαιάς κοπής με ικανοποίηση καθαρά πελατειακών σχέσεων.
Έτσι για παράδειγμα στην οδοποιία, ενώ το πρόβλημα των δρόμων στις πόλεις είναι τραγικό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, δόθηκε προτεραιότητα σε άλλους δρόμους, όπως για παράδειγμα η ασφαλτόστρωση στις θέσεις «Παπαφράγκου σπίτι» και «Λιοφάτιστα» στο Ντουράκο Αλεποχωρίου!
Ο κ. Σταμούλης είχε δηλώσει πέρυσι, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2018 ότι «…η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά των ασφαλτοστρώσεων». Αν έγιναν δυο ασφαλτοστρώσεις κι αυτές λειψές, είναι ζήτημα.

Η χρονιά που έρχεται είναι καθαρά προεκλογική χρονιά.
Επομένως δεν μπορεί να πείσει κανέναν ο κ. Σταμούλης ότι θα κάνει έργο.
Τα χρήματα που ήρθαν από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών αφορούν σε έργα αποκατάστασης της καταστροφής που υπέστη ο δήμος μας, τόσο από τις πλημμύρες στη Νέα Πέραμο, όσο και από τη φωτιά στην Κινέττα.
Είναι χρήματα τα οποία δεν θα τα παίρναμε αν δε συνέβαιναν (και μακάρι να μη συνέβαιναν ποτέ) τέτοια γεγονότα.
Όμως τα χρήματα αυτά απαιτούν την εκπόνηση μελετών για να γίνουν.
Στο κομμάτι αυτό φαίνεται η γύμνια της σημερινής διοίκησης του δήμου.
Δεν εκπόνησε ούτε μια μελέτη υποδομής και ανάπτυξης του τόπου στα 4 χρόνια που διοικεί.
Αντίθετα υπάρχουν στο νέο προϋπολογισμό πλήθος μελετών για συμβουλευτική υποστήριξη, ηλεκτρονική διακυβέρνηση (fix my school, fix my city κ.λ.π.) οι οποίες δεν έχουν αντικείμενο, είναι ανεφάρμοστες, είναι στα όρια της απευθείας ανάθεσης και ξεπερνάνε τις 180.000 ευρώ!
Η διοίκηση αυτή με την κατάθεση του τελευταίου προϋπολογισμού αυτής της δημοτικής περιόδου, απέδειξε ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το δήμο.
Ενδιαφέρθηκε για την καρέκλα, τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων και είναι η μόνη που κατά τη θητεία της, αιρετοί διοικούντες ανέπτυξαν έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η διοίκηση αυτή δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα και επομένως δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να διεκδικήσει νέα θητεία.
Ο κ. Σταμούλης απέδειξε ότι δεν αγάπησε τον τόπο που τον τίμησε με το ύπατο αξίωμα του πρώτου πολίτη του δήμου.
Αυτό που αγάπησε ήταν η δημαρχιακή καρέκλα και τα προνόμια αυτής.
Δεν έδωσε καμία σημασία στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και φάνηκε πολύ λίγος στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Πάντα ακολουθούσε τις εξελίξεις και κρυβόταν πίσω από το μανδύα του φόβου και της ανικανότητας. Έβγαινε από αυτόν μόνο όταν ήταν κάτι τετελεσμένο και είχαν πασχίσει άλλοι γι αυτό. Και αυτό το έκανε για να καρπωθεί την επιτυχία (βωξίτης).
Όμως σε αυτά που υπήρχε ο κίνδυνος να εκτεθεί (Ευρωασιατικό καλώδιο, ΧΥΤΥ, ιχθυοκαλλιέργειες, Αγκυροβόλιο) παρέμενε κρυμμένος.
Αυτή η συμπεριφορά του κ. Σταμούλη στοίχισε στον τόπο.
Έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να έχουμε σήμερα εγκεκριμένο το ΓΠΣ, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη των Μεγάρων, όπως και η ίδρυση και εγκατάσταση Υδατοδρόμιου στον Αη Νικόλα της Πάχης, ένα έργο υψίστης τουριστικής και οικονομικής αξίας για το δήμο μας.
Όλως τυχαίως η θέση αυτή έχει επιλεγεί για την έξοδο του Ευρωασιατικού καλωδίου από τη θάλασσα!
Δεν μπορεί να εμπιστευθεί κανείς πλέον έναν τέτοιο Δήμαρχο και μια τέτοια διοίκηση.
Με τη διοίκηση αυτή, η αναπτυξιακή πορεία του νέου καλλικρατικού δήμου Μεγαρέων που ξεκίνησε από τη διοίκηση μας με σοβαρά έργα υποδομής σταμάτησε απότομα.
Είναι καιρός για αλλαγή και πορεία προς τα εμπρός, με νέους ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους, που έχουν ανιδιοτέλεια, είναι αυτοδημιούργητοι, έχουν έμπνευση και όραμα.
Όχι άλλη οπισθοδρόμηση με διοικήσεις παλαιάς κοπής.
Αλλαγή πορείας, πορεία προς τα εμπρός!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button