Κλεάνθης Βαρελάς: Προϋπολογισμός χωρίς όραμα και χωρίς σαφή προσανατολισμό

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 10/12/018 συζητήθηκε ο προϋπολογισμός καθώς και τα εκτελεστέα έργα που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για το έτος 2019.

Για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι είμαστε “στο ίδιο έργο θεατές” όπως και με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς, που είχε καταθέσει η σημερινή δημοτική διοίκηση. Ένας ακόμα πλασματικός προϋπολογισμός χωρίς όραμα και χωρίς σαφή προσανατολισμό καλείται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Μεγαρέων και των κατοίκων του.

Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που παρουσίασε η διοίκηση του Κου Σταμούλη αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα και μελέτες που τα περισσότερα προέρχονται από την προηγούμενη διοίκηση και από έργα που ενώ παρουσιάζονται με ποσό στον προϋπολογισμό τους η απορρόφηση για το 2019 είναι της τάξεως του 1 ευρώ, δηλαδή αναφέρονται μόνο και μόνο για τον τίτλο και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.

Επίσης στον προϋπολογισμό υπάρχουν δεκάδες κωδικοί οι οποίοι πρόβλέπουν έσοδα χιλιάδων ευρώ τα οποία ουδέποτε εισπράχθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο και ούτε προβλέπεται να εισπραχθούν.

Ο προυπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της διοίκησης του Κου Σταμούλη δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι και το τελευταίο μιας διοίκησης η οποία ουδέποτε σχεδίασε κάτι με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με ορατό στόχο στο να δημιουργήσει προοπτική για το μέλλον. Η έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού είναι το χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού που κατέθεσε η διοίκηση του Κου Σταμούλη για το 2019 καθώς δεν επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη, στον πρωτογενή τομέα, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην στήριξη των επαγγελματιών , στην ασφάλεια των πολιτών και πολλούς άλλους ευαίσθητους τομείς.

Η άσκοπη περιπλάνηση της σημερινής διοίκησης τελειώνει με την λήξη της θητείας της και απ ότι φαίνεται έως τώρα κανένας πολίτης δεν θα έχει να θυμάται ένα μεγάλο έργο που να έχει την υπογραφή της. Η καθημερινή υποχρέωση της λακούβας, της καμένης λάμπας, της καθαριότητας δεν είναι έργο το οποίο πρέπει να διαφημίζεται όπως γίνεται από στελέχη της διοίκησης. Έργο είναι οι υποδομές που θα φέρουν ανάπτυξη, όπως έκαναν προηγούμενες διοικήσεις με τα μεγάλα έργα της αποχέτευσης, της ανάπλασης περιοχών, με νέες κτιριακές υποδομές και μελέτες που θα φέρουν και άλλα μεγάλα έργα.

Εύχομαι η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου να έχει το όραμα και μαζί με τους πολίτες να σχεδιάσει το αύριο και να υλοποιήσει έργα τα οποία θα δώσουν την αναπτυξιακή πνοή που χρειάζεται ο τόπος.

Κλεάνθης Βαρελάς

Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων

Πρ. Αντιδήμαρχος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button