Μεγαλοπρεπής Αρχιερατικός Εσπερινός για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μέγαρα

Πλήθος πιστών και αιρετών τίμησαν την Παναγία στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού – Αρτοκλασίες, πολυμελής χορωδία και κεράσματα στο τέλος

Με κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Αυγούστου 2025 ο εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού στα Μέγαρα.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον χώρο, αποδίδοντας τιμή στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ παρόντες ήταν πολλοί κληρικοί της περιοχής, πλαισιώνοντας την ιερά ακολουθία με λαμπρότητα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα κατανυκτική, με τους ύμνους να δημιουργούν πνευματική γαλήνη και ευλάβεια.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος τελέστηκαν αρτοκλασίες, ενώ η ψαλμωδία απέδωσε εξαιρετικά χάρη στη συμμετοχή αρκετών ψαλτών και ιεροψαλτών από ενορίες της πόλης και των γύρω περιοχών, οι οποίοι συγκρότησαν μια πολυμελή χορωδία, χαρίζοντας έναν κατανυκτικό και πανηγυρικό τόνο στην τελετή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ημέρας για την τοπική κοινωνία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό γλυκό, προσφορά της ενορίας, σε κλίμα φιλοξενίας και χαράς.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή.


Παρόμοια άρθρα

Back to top button