Μέχρι 22 Απριλίου οι διορθώσεις στο Κτηματολόγιο της Νέας Περάμου

Από την “Α.Ε. Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση”, ανακοινώνεται ότι, μετά την παρέλευση της τελευταίας αποκλειστικής δωδεκαετούς προθεσμίας  που είναι η 22α  Απριλίου 2016, για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών, οριστικοποιούνται οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές των κατοίκων εσωτερικού που είναι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων σε κτηματογραφημένα ακίνητα στην ευρύτερη της Νέας Περάμου και υπάγονται στην αρμοδιότητα του “Κτηματολογικού Γραφείου  Μεγάρων”.

 

Το πλήρες κείμενο της Α.Ε. Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Δημότη,

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κτηματολογιο στην περιοχή σας περνά στην τελική του φάση.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη Νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.

 

Επειδή τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών της Νέας Περάμου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Απριλίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο Εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα (αν δεν το έχετε κάνει) τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφ’ όσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις.

 

Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωσή τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Για να ελέγξετε τα στοιχεία που αφορούν το ή τα ακίνητά σας, επισκεφθείτε την σελίδα  ktimatologio.gr (ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Τελικά στοιχεία Κτηματογράφησης/Αρχικές εγγραφές) ή το Κτηματολογικό Γραφείο Μεγάρων (Τηλ.22960. 29590).

 

Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Μεγάρων.

 

Για επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορείτε να επισκεφθείτε το ktimatologio.gr

 

Η συμμετοχή όλων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προστασία της ατομικής σας ιδιοκτησίας αλλά και για την εδραίωση του θεσμού του Κτηματολογίου στη χώρα μας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button