Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία του Δήμου Μεγαρέων

Επιστροφή στα θρανία με μάσκες, αντισηπτικά, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

Με τις ευχές όλων για μια καλή και υγιή σχολική χρονιά τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μεγαρέων.

Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων απαιτείται από μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες, για να επιτευχθεί ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας που δεν είναι άλλος από τη δια ζώσης εκπαίδευση με μαθητές και εκπαιδευτικούς στον φυσικό τους χώρο.

Στο 2ο Λύκειο Μεγάρων και κατά τον αγιασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης και ο αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης. Ο κ. Σταμούλης σε μήνυμά του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μία αφετηρία με στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο δρόμο των μαθητών, για την απόκτηση της γνώσης. Σε αυτήν την πορεία εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε δάσκαλο και καθηγητή, σε κάθε γονιό και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη, για την πραγμάτωση των στόχων τους».

Στο 1ο Λύκειο Μεγάρων παρέστη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς η οποία σηματοδοτεί το εφαλτήριο για ένα νέο ταξίδι, με στόχο την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, καθώς και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλή αρχή, με δύναμη και πίστη στις δυνατότητές τους.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας έναντι στην πανδημία».

Στους Βενιαμίν της σχολικής κοινότητας του Νηπιαγωγείου Νέας Περάμου – αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της Νέας Περάμου κατά τον αγιασμό παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Σεβαστής.

 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχήθηκε «σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές μια καλή σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα και στόχους».
Και τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό η φετινή χρονιά για το καλό, κυρίως, των μαθητών να κυλήσει ομαλά, στο φυσικό τους περιβάλλον, που δεν είναι άλλο από το σχολείο. Η φετινή χρονιά ας είναι καλύτερη από την περσινή, αφού πλέον με σύμμαχο τα εμβόλια και τα διαγνωστικά τεστ μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ευχήθηκε για μια «καλή σχολική χρονιά σε όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς». Στη συνέχεια της δήκωσής του ανέφερε ότι «ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και εγώ προσωπικά, θα είμαστε και φέτος αρωγοί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας. Η πανδημία στέρησε από τα παιδιά μας το αγαθό της παιδείας μέσα από την ουσιαστική επαφή με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές αλλά ελπίζουμε ότι με την ορθή εφαρμογή υγειονομικών μέτρων και με τη συνεργασία όλων μας να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη σχολική χρονιά».

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων, θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακού τεστ (RT-PCR)) στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή, και να το επιδεικνύουν προ της ανάληψης των καθηκόντων τους στον Διευθυντή/Προϊστάμενο.

Καλή και υγιή σχολική χρονιά για όλους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button