Με ευνοϊκούς όρους εκμισθώθηκαν τα Δημοτικά Σφαγεία

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση και συνεχή λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία δημοπράτησης και εκμίσθωσής τους, με ευνοϊκούς όρους για τον Δήμο και τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Κατά την δημοπρασία πλειοψήφησε η Εταιρία Α. ΚΑΡΥΛΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, η οποία θα καταβάλλει στον Δήμο μηνιαίο μίσθωμα 2.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης.

 

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015, μεταξύ του Δήμου και της Εταιρίας, η μίσθωση θα έχει 10ετή διάρκεια. Από την πλευρά της η Εταιρία ανέλαβε μια σειρά υποχρεώσεων, όπως, μεταξύ άλλων ότι, θα καλύψει όλες τις δαπάνες αποκατάστασης, διαμόρφωσης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης των Σφαγείων.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δήμας, δήλωσε σχετικά:

"Η εκμίσθωση των Δημοτικών Σφαγείων αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο μας, αφού για αρκετά χρόνια υπολειτουργούσαν, δεν εξυπηρετούσαν τους επαγγελματίες της περιοχής μας και επιπλέον στοίχιζαν στον Δήμο πολλά χρήματα. Να σημειωθεί ότι και η διοίκηση Μαρινάκη είχε προσπαθήσει να εκμισθώσει τα σφαγεία σε ιδιώτες, αλλά δεν το είχε κατορθώσει. Με την εκμίσθωση που πέτυχε η σημερινή Δημοτική Αρχή, ο Δήμος όχι μόνο δεν θα ζημιώνεται, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θα κερδίζει 24.000 ευρώ το έτος. Επιπλέον, τα Σφαγεία θα αναβαθμιστούν από πλευράς υποδομής και υγιεινής, χωρίς ο Δήμος να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Και το κυριότερο είναι ότι, θα παραμένουν ανοικτά καθ' όλη την διάρκεια του έτους και θα εξυπηρετούν όλους ανεξαιρέτως τους παραγωγούς – κτηνοτρόφους και εμπόρους κρεάτων, βεβαίως με αυστηρή σειρά προτεραιότητας".

Παρόμοια άρθρα

Back to top button