Μαζί με Όραμα: «Πολλά κι έντονα τα προβλήματα των κατοίκων του Λουτροπύργου»

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Ο Λουτρόπυργος είναι μια πανέμορφη περιοχή στο ανατολικότερο άκρο του δήμου Μεγαρέων. Οι κάτοικοι του, απαξιωμένοι από τη δημοτική αρχή, προσπαθούν να επιλύσουν τα καθημερινά τους προβλήματα. Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» επισκέφθηκε την περιοχή για μία ακόμη φορά και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανάπτυξης Λουτροπύργου (ΠΕΣΑΛ) κατέθεσε δια εκπροσώπου του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2020 έγγραφο με τα προβλήματα της περιοχής. Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι της έντονης κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του οικισμού και την αγνόηση των πινακίδων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τους οδηγούς. Να σημειωθεί ότι η κεντρική οδός του οικισμού αποτελεί μέρος της εναλλακτικής διαδρομής όσων θέλουν να παρακάμψουν τα διόδια της Ελευσίνας.

Ο Λουτρόπυργος δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τα κρούσματα εγκληματικότητας που συμβαίνουν σε όλο το δήμο Μεγαρέων. Η ανησυχία των κατοίκων για την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες τους είναι έντονη. Ζητούν αστυνόμευση και περισσότερο ενδιαφέρον από την πολιτεία στον τομέα της ασφάλειας.
Μια σκοτεινή περιοχή είναι ο ιδανικός τόπος να δράσει ένας παραβάτης του νόμου. Η έλλειψη φωτισμού εντείνει όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει να σκύψει άμεσα πάνω από τους κατοίκους του Λουτροπύργου. Το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης του παράδρομου της νέας εθνικής οδού στο σημείο του παλιού εργοστασίου παιχνιδιών πρέπει να τύχει της άμεσης επίλυσης. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό επιβάλλεται μια νέα ορθότερη κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της όχλησης και των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο κ. Βαρελάς θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων του Λουτροπύργου προκειμένου να μεταφέρει τη φωνή τους σε αυτούς που κατέχουν τις θέσεις ευθύνης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button