Μαζί με Όραμα: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Αφιερωμένη στους ήρωες πίσω από τις μάσκες

Δελτίο τύπου δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο έργο των νοσηλευτών, των μαιών και όλων των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι αποτελούν τον βασικό πυλώνα, στον οποίο στηρίζεται το εθνικό σύστημα υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες μέσα από μια τραγωδία παγκόσμιας κλίμακας, η οποία επηρεάζει τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, κατανοήσαμε πλήρως τη σημασία της υγείας ως κοινό αγαθό και την αξία ενός συστήματος δημόσιας υγείας.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του αγώνα που έδωσαν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές ομάδες του δήμου μας για να συνεχίσει να παρέχει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων τις υπηρεσίες του στους πολίτες σε 24ωρη βάση. Ο αγώνας αυτός κερδήθηκε, και σήμερα, λόγω της πανδημίας, βλέπουμε την τεράστια αξία που είχε αυτή η προς κάθε κατεύθυνση μαζική προσπάθεια να συνεχίσει να λειτουργεί όπως είχε και όπως πρέπει η μοναδική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο δήμο μας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει έναν υπεράνθρωπο αγώνα με κόστος που φτάνει μέχρι και τη ζωή του. Αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν την πανδημία εντελώς διαφορετικά από ότι η υπόλοιπη κοινωνία και απειλούνται από έναν ύπουλο και απρόβλεπτο εχθρό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και φυσικά αμέριστη στήριξη και ευγνωμοσύνη από όλους μας στο δύσκολο έργο τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και οι φαρμακοποιοί που έχουν αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο και ένα δυσανάλογο των καθηκόντων τους βάρος. Ειδικά οι φαρμακοποιοί των Μεγάρων και της Νέας Περάμου έδειξαν τον πατριωτισμό και τον επαγγελματισμό τους όταν έπαψε να λειτουργεί τις νύχτες το Κέντρο Υγείας.

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι στο τέλος του πολέμου θα βγει νικητής. Και αυτό χάρη στους μαχητές της πρώτης γραμμής, στους ήρωες πίσω από τις μάσκες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button