«Μαζί με Όραμα»: Αιτείται σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων κ.Κωνσταντίνο Καράμπελα, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς αιτείται ουσιαστικά τη σύσταση επιτροπής από όλες τις δημοτικές παρατάξεις με σκοπό την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά:

Μέγαρα, 25 Νοεμβρίου 2020
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί το υψηλότερο θεσμικό όργανο του δήμου Μεγαρέων και η λειτουργία του διέπεται από κανονισμό λειτουργίας.

Μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ανάγκη τροποποίησης του εν λόγω κανονισμού καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν ειδικά μέχρι την προηγούμενη δημοτική περίοδο που έληξε στις 31 Αυγούστου 2019, δεν επέβαλαν αλλαγές και εκσυγχρονισμούς.

Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας “Κλεισθένης”, δημιουργούν την ανάγκη για τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας, πάντα στο πλαίσιο που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο δημοτικός συνδυασμός “Μαζί με Όραμα” ζητά την εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου του ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή την τροποποίησή του, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τηρώντας κάθε προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν μακρές σε χρόνο συνεδριάσεις που ίσως να μην φέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά και την κατάθεση διαφορετικών προτάσεων, προτείνουμε την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με θέμα την “τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής
του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»
Κλεάνθης Βαρελάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button