Κλ. Βαρελάς: Πρόταση για 24ωρο ασθενοφόρο – πρόσκληση ιατρών για εθελοντική προσφορά

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Επίσκεψη στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Μεγαρέων πραγματοποίησε ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 συναντώντας τον υπεύθυνο σε θέματα Προαγωγής και Προστασίας Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα. Ο κ. Βαρελάς ενημερώθηκε από τον κ. Καράμπελα για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, για την κατάσταση των ασθενοφόρων που βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών και για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Αυγούστου 2020 ο κ. Βαρελάς, στη συζήτηση πριν την ημερήσια διάταξη, έθεσε δυο προτάσεις που σχετίζονται με μείζονα θέματα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Η πρώτη πρόταση είναι να πραγματοποιηθεί σύμβαση με ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με το κατάλληλο προσωπικό και η δεύτερη είναι να προσκληθούν γιατροί που εδρεύουν στην περιοχή μας ώστε να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Και οι δύο προτάσεις του κ. Βαρελά αφορούν κυρίως στις ημέρες όπου δεν εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Όπως γνωρίζουμε ο Δήμος Μεγαρέων διαθέτει δυο ασθενοφόρα τα οποία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό, δεν είναι σε θέση να καλύψουν όλα τα επείγοντα περιστατικά. Ένα ασθενοφόρο, ή ακόμα καλύτερα μία κινητή ιατρική μονάδα, που θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, και θα είναι επανδρωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό και εξειδικευμένο εξοπλισμό, θα μπορεί να προσφέρει την απαιτούμενη προνοσοκομειακή φροντίδα και να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ελπίζουμε οι δύο προτάσεις του επικεφαλής να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη δημοτική αρχή και τους υπεύθυνους, καθώς και να υιοθετηθούν ώστε να μην χρειαστεί να ενεργήσουμε εκ των υστέρων για κάτι που μπορούμε να προνοήσουμε τώρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button