1,4 εκ. ευρώ για την αναστήλωση του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων

Τον Φεβρουάριο του 2018 μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ενημέρωσε τότε για την εξέλιξη του εν λόγω έργου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου το 23ο θέμα «Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων και του Δήμου Μεγαρέων για την κατασκευή του έργου: «Συντήρηση και αποκατάσταση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων» συνολικού πρ/σμού 1.400.000,00 € (με Φ.Π.Α.).», πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και ψηφίστηκε θετικά, από όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην του κυρίου Χοροζάνη.

Εχθές 13 Σεπτεμβρίου 2018 ο κ. Βασιλείου Γιάννης με ανάρτησή του ανακοινώνει τα εξής:

«Αποκατάσταση Καθεδρικού Ναού Μεγάρων!

Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία το έργο Συντήρηση και αποκατάσταση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 1.400.000,00 ευρώ, η δημοπράτηση του θα γίνει από την τεχνική υπηρεσία του Ιερού Ναού, ενώ συμβαλλόμενα μέρη είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Μεγάρων.
Πρόκειται για την Μητρόπολη των Μεγάρων, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα με υποστηλώματα!
Η υλοποίηση του θα λύσει προβλήματα συνδεόμενα με την αναβάθμιση, την αισθητική του Ναού, αλλά και με την ασφάλεια των πιστών όταν ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button