Μ. Παπαδόπουλος: «Ζητώ συγγνώμη από τον Γρ. Σταμούλη για την ψυχική αναστάτωση που του προκάλεσα»

Ακολουθεί επιστολή του Μιχάλη Παπαδόπουλου, εκπαιδευτικού και μέλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, συντονιστή της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Πέραμο, κατά της μεταφοράς LNG.

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα βυτία LNG φτιάχτηκε με σκοπό την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στη Νέα Πέραμο. Συμμετείχαν πάνω από 20 Σύλλογοι που αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος. Στο πλαίσιο της οργάνωσης αυτής, πάρθηκε απόφαση να μην πάρει τον λόγο κανείς από Δήμο, Περιφέρεια ή τυχόν βουλευτές που θα παρευρίσκονται, αλλά να ανακοινωθεί μόνο η παρουσία τους.

Ο κ. Σταμούλης το γνώριζε αυτό και ποτέ δεν δήλωσε από πριν την επιθυμία να μιλήσει. Ήρθε στο τέλος της εκδήλωσης-κινητοποίησης και κυριολεκτικά άρπαξε το μικρόφωνο ενώ προσπαθούσα να του εξηγήσω πως άλλη ήταν η απόφασή μας.

Ίσως να ήταν πιο σωστό να ρωτούσα εκείνη τη στιγμή τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αν συμφωνούν να μιλήσει, αλλά ούτε αυτό μπόρεσε να γίνει, αφού άρχισε ήδη να μιλάει και έκρινα εκείνη τη στιγμή –απόφαση της στιγμής και σίγουρα όχι εν ηρεμία- πως ο μόνος τρόπος να υπερασπιστώ την απόφασή μας ήταν να κλείσω τον ήχο.

Συμφωνώ πως το να κλείνει κάποιος τον ήχο για να μην ακουστεί ο ομιλητής, από μόνο του ακούγεται αδιανόητο και ανεπίτρεπτο. Θα έπρεπε λοιπόν μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου να επιτραπεί σε όλα τα υπόλοιπα μέλη, συμβούλους κλπ. να δοθεί ο λόγος καταστρατηγώντας έτσι τις προηγούμενες αποφάσεις μας και καταλήγοντας ίσως η εκδήλωση σε κάτι άλλο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει.

Για το κλείσιμο των σχολείων να πω τα εξής: Το να περνούν μέχρι και δύο ανά μισάωρο τέτοια βυτία από την περιοχή θέτοντας ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ κι όχι «εκτάκτως» τη ζωή των μαθητών σε κίνδυνο είναι σημαντικός λόγος για να κλείσουν για ένα 3ωρο τα σχολεία για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να προλάβουμε το κακό ώστε να μη γίνει. Αυτό άλλωστε είχε γίνει και πριν από χρόνια με την κινητοποίηση που είχε γίνει πάλι στη Ν. Πέραμο για τη μεταφορά των μαθητών, όπου τα σχολεία είχαν κλείσει με απόφαση Δημάρχου.

Για την πρότασή του να γινόταν η κινητοποίηση Παρασκευή μετά τη γιορτή των σχολείων νομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο….Όσο γι’ αυτά περί «μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» και «έβαλε τα παιδιά» -προφανώς τα θεωρούν πρόβατα-τα ‘χω ακούσει τόσες φορές από τα ίδια ή παρεμφερούς ιδεολογίας στόματα που απαξιώ πραγματικά να απαντήσω. Ας απαντήσουν αυτοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση -πορεία κι ανήκαν σε διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις νιώθοντας απλώς την ανάγκη να βρίσκονται εκεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Κλείνοντας, θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Γρηγόρη Σταμούλη προσωπικά, για την ψυχική αναστάτωση που του προκάλεσα. Να είναι βέβαιος πως δεν ήταν στις προθέσεις μου και ειλικρινά τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως άνθρωπο, με τον οποίο γνωρίζομαι χρόνια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button