Ρολά κατεβάζουν 40 καταστήματα ΕΛΤΑ: Ανάμεσά τους και της Νέας Περάμου

Update 12/07, 21:20 : Ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου αναφέρει:

Καθώς οριστικά και αμετάκλητα απ’ ό,τι φαίνεται τα ΕΛΤΑ προβαίνουν σε κλείσιμο του υποκαταστήματος Νέας Περάμου, ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Σεβαστής, προχώρησε σε γνωστοποίηση τού ζητήματος με επιστολή του τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στον αρμόδιο Υπουργό. Επίσης καθιστά κοινωνούς και τους Βουλευτές της περιοχής μας ώστε να λάβουν γνώση και να σταθούν αρωγοί.

————————————————————

Τα ρολά τους κατέβασαν από τις 10 Ιουλίου 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ εξ’ αιτίας του πλάνου αναδιοργάνωσης που προωθεί η Διοίκηση. Η οριστική παύση λειτουργίας για συγκεκριμένα καταστήματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν σταματά όμως εδώ, καθώς ακολουθούν άλλα 40 καταστήματα, όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ των καταστημάτων στα οποία αναστέλλεται η συναλλακτική δραστηριότητα από τις 17 Ιουλίου, περιλαμβάνεται και αυτό της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής, ανέφερε: «Μετά από πληροφορίες που είχα από υπάλληλο των ΕΛΤΑ το ταχυδρομείο της νέας Περάμου θα είναι ανοιχτό μέχρι την Παρασκευή 14/7/2023. Μετά κλείνει οριστικά. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχω από αυτά που μου είπε η υπάλληλος του τοπικού υποκαταστήματος».

Για το ίδιο θέμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 39,74% στη Δυτική Αττική με τους υποψήφιους Βουλευτές της, να τάζουν έργα και κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του πολύπαθης περιοχής μας.

Αρκετές ημέρες μετά το πέρας των εκλογών, και μόλις τρείς ημέρες από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην εφαρμογή πολιτικών που «απογυμνώνουν» από υπηρεσίες τη Δυτική Αττική.

Πρόσφατα, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. έβαλε «λουκέτο» στο Ταχυδρομικό Κατάστημα στις Ερυθρές, ενώ από τις 17 Ιουλίου 2023 αναστέλλεται η συναλλακτική δραστηριότητα και στο Ταχυδρομικό Κατάστημα της Νέας Περάμου.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα ΕΛ.ΤΑ. μπορεί να είναι μια εταιρεία, αλλά έχουν έναν ισχυρό κοινωνικό ρόλο, καθώς παρέχουν υπηρεσίες σε αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, κυρίως όμως σε πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις στις ψηφιακές λειτουργίες και στις συναλλαγές μέσω Η/Υ.

Όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Αττικής, στεκόμαστε απέναντι σε κυβερνητικές παρεμβάσεις που ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ από υπηρεσίες την Δυτική Αττική, αφού οι πολίτες της Δυτικής Αττικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν πολίτες Β’ Κατηγορίας!

Λειτουργώντας όπως πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, «σκύβουμε» πάνω από το πρόβλημα το οποίο με σχετική ερώτηση θα φέρουμε στην Βουλή, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Δυτικής Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τηρώντας όλα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά.

Τέλος, με αφορμή το κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων στη Δυτική Αττική η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει:

Στο κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών και τραπεζικών καταστημάτων σε πόλεις της Δυτικής Αττικής τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ, στις Ερυθρές και ο προγραμματισμός κλεισίματος του καταστήματος της Νέας Περάμου, εντασσόμενα σε ένα συνολικό σχέδιο προσαρμογής έως και τερματισμού της λειτουργίας των ΕΛΤΑ.

Από τη μια τα επικαλούμενα κόστη, τα αναμενόμενα κέρδη και οι ευκαιρίες σε μια αγορά που εγκαταλείπουν σταδιακά τα ΕΛΤΑ, όπως τα αντιλαμβάνονται η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί κύκλοι για τους οποίους ενεργεί. Από την άλλη η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, ειδικώς των πιο απομακρυσμένων περιοχών, που πρέπει να μετακινούνται σε άλλες πόλεις ή να πληρώνουν άλλες ακριβότερες ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Κάθε λειτουργία που τερματίζεται, ότι εισάγει δυσκολίες στις ζωές των κατοίκων μιας περιοχής, ότι βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη και στο ζωντάνεμα των μικρότερων πόλεων, όλα αθροίζονται και γίνονται αιτίες και αφορμές για την εγκατάλειψή τους, για πόλεις μεγαλύτερες, όπου τα εμπόδια ζωής φαίνονται να είναι λιγότερα ή έστω λιγότερο απαγορευτικά.

Χθες το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο και άλλες Υπηρεσίες, σήμερα το Ταχυδρομείο, αύριο μπορεί τα Κέντρα Υγείας, πιθανόν και αυτά εντασσόμενα σε ένα “μεγάλο” σχέδιο εξορθολογισμού, προσαρμογής και ξαφνικού θανάτου.

Δεν είναι προοπτική τόπου αυτό και δεν είναι ελπίδα για καλύτερες μέρες. Είναι συστατικό μαρασμού και σχέδιο εγκατάλειψης και ερημοποίησης των πόλεών μας. Λόγος οργής και αγνάκτησης.
Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία του Ταχυδρομείου Ερυθρών και δέσμευση για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομείου Νέας Περάμου. Τα ΕΛΤΑ μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν, όπως προβλέπεται, το ρόλο και την αποστολή τους, προσφέροντας ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, σε προσιτές τιμές, σε όλους τους πολίτες και οπωσδήποτε στους κατοίκους μικρότερων και πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button