Μ. Χριστοδουλάκης: «Πλήρως κατανοητές οι αντιδράσεις για τη μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ σε covid-19 νοσοκομείο»

Παρέμβαση του Γραμματέα του «Κινήματος Αλλαγής» για το Θριάσιο Νοσοκομείο

Δεν μπορεί παρά να κατανοεί κανείς, τις αντιδράσεις των πολιτών, των δημοτικών αρχών, και των συλλογικοτήτων των δήμων της δυτικής Αττικής, για τη μετατροπή του Νοσοκομείου του Θριασίου, σε νοσοκομείο αναφοράς, αποκλειστικά για τον covid-19.

Και είναι πλήρως κατανοητές οι αντιδράσεις, γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν έχουν εξηγήσει ούτε ακροθιγώς για ποιο λόγο το μοναδικό νοσοκομείο της δυτικής Αττικής, το οποίο έχει εξειδικευμένη μονάδα για περιστατικά βαρέων εγκαυμάτων, που βρίσκεται στην καρδιά μίας Βιομηχανικής Ζώνης, είναι αυτό από όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής που θα έπρεπε να λειτουργήσει αποκλειστικά για ασθενείς covid. Όλα, μάλιστα, αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, έχουν μετατραπεί σε Κέντρα Εμβολιασμού, με αποτέλεσμα τη διάχυτη ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών. Η εμπιστοσύνη χτίζεται καθημερινά, με την αμφίδρομη ενημέρωση, την κατανόηση των θέσεων που έχει κάθε πλευρά, των ανησυχιών και την από κοινού επιλογή των βέλτιστων λύσεων, που στηρίζονται ασφαλώς στις εισηγήσεις των ειδικών.
Αντί αυτών, είναι εμφανές ότι έχουμε το τελευταίο διάστημα μία σειρά σπασμωδικών ανακοινώσεων και αποφάσεων που, όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά αντίθετα, προκαλούν σύγχυση και ανασφάλεια.

Και για να είμαστε σαφείς. Προφανώς το αν θα πρέπει να υπάρξει νοσοκομείο αποκλειστικά για covid ασθενείς, το αξιολογούν οι ειδικοί.

Το ποιο όμως θα είναι αυτό και με τι κριτήρια θα επιλεγεί, πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, και φυσικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΥΓ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε συγκεκριμένο περιστατικό οξέος εμφράγματος σε συμπολίτη μας στον Ασπρόπυργο, την Τετάρτη 7 Απριλίου, απαιτήθηκε η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, γιατί το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής πλέον δεν εξυπηρετεί τέτοια περιστατικά.
Ας αντιληφθούμε το προβληματικό της υπόθεσης και ας ελπίσουμε να υπάρξουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις, πριν οι συνέπειες να είναι δυσμενέστερες.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Γραμματέας Κ.Ε. «Κινήματος Αλλαγής»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button