Λήξη κατάληψης στο ΕΠΑΛ Μεγάρων μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών

Με εντολή του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, μετέβησαν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί,  στο Τεχνικό Λύκειο Μεγάρων ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας  και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων κα Βογιατζή Εμμανουέλα για να συζητήσουν για τα αιτήματα των μαθητών του ΤΕΛ, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει την κατάληψη του κτιρίου.

 

Πράγματι, ο Πρόεδρος του 15μελούς, μαθητής της Γ΄ τάξεως, Μήτσιος Ιωάννης, ανέφερε στους εκπροσώπους του Δήμου ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης, όπως η συντήρηση του κτιρίου, ο φωτισμός, η καθαριότητα, η φύλαξη, τα τζάμια, οι χρωματισμοί, οι βρύσες, οι τουαλέτες κλπ.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καράμπελας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και δεσμεύτηκε να κάνει ότι πρέπει, έτσι ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις, ζητώντας να σταματήσει από τους μαθητές κάθε σκέψη για συνέχεια της κατάληψης.

 

Οι μαθητές από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν ότι εάν λυθούν τα προβλήματα, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω κινητοποιήσεων.

 

Την επομένη το πρωί συνεργεία του Δήμου παρενέβησαν και έκαναν πολλές εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου και η όλη προσπάθεια συνεχίζεται μέχρις ότου να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

 

Ως αποτέλεσμα, με την άμεση παρέμβαση του Δήμου, απεφεύχθησαν η κατάληψη του κτιρίου και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις των μαθητών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button