Δημιουργία δικτύου ιδιωτών εφημερευόντων ιατρών προτείνει ο δήμος

Η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης προσωπικά, προχωρούν στην κατάθεση πρότασης για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε 24ωρη βάση για όλους τους κατοίκους του δήμου Μεγαρέων.

 

Οι ανατροπές στο σύστημα Υγείας της χώρας, οι περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία, οδηγούν σε μειωμένες παροχές προς τους πολίτες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, προτείνει την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου θεσμού στο δήμο μας, το δίκτυο ιδιωτών εφημερευόντων ιατρών. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία δικτύου ιατρών και συγκεκριμένα στις ειδικότητες: γενικού ιατρού ή παθολόγου, καρδιολόγου και παιδιάτρου, οι οποίοι θα εφημερεύουν καθημερινά και οι πολίτες που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους ιατρούς και να τους προσφέρεται ιατρική περίθαλψη.

 

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατίθεται στο Δημόσιο Διάλογο, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν την επίσκεψη των ιατρών, αλλά οι  ιατροί που θα ενταχθούν στο δίκτυο θα πληρώνονται από ειδικό λογαριασμό. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός  θα ενισχύεται από ανταποδοτικό τέλος της τάξης των 20 λεπτών μηνιαίως, που θα προστίθεται στα δημοτικά τέλη που χρεώνονται οι δημότες.

 

Το ποσό των 20 λεπτών μηνιαίως, είναι μία ελάχιστη επιβάρυνση σε σχέση με το όφελος από την 24ωρη εφημερία και την άμεση παροχή συμβουλών και πρώτων βοηθειών από το δίκτυο των εφημερευόντων ιατρών στο δήμο μας.

 

Από το κόστος αυτό απαλλάσσονται οι άνεργοι, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, καθώς και τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

 

Ταυτόχρονα η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της πόλης μας, ως κύριου εκφραστή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δήμου μας.

 

Ήδη μετά από  επικοινωνία του Δημάρχου με το Διοικητή της Β΄Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Ευδοκιμίδη, έχουν δρομολογηθεί τα αιτήματα επικουρικών ιατρών και ειδικά 2 Γενικών Ιατρών 1 Βιοπαθολόγου και 1 Ακτινολόγου, ως άμεσης προτεραιότητας, οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

 

Ταυτόχρονα η διοίκηση του δήμου  διεκδικεί όλοι οι γιατροί που αποδέχθηκαν την ενσωμάτωση τους και εντάχθηκαν  στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) να παραμείνουν στο δήμο και να εγκατασταθούν στο Κέντρο Υγείας ή να παραμείνουν στους χώρους που βρίσκονταν πριν την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, εξακολουθώντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button