Απαλλαγή επιχειρηματιών από το μίσθωμα αιγιαλού ζητάει ο Γρ. Σταμούλης

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί από το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ο.Λ.Ε και την Κτηματική Υπηρεσία, την απαλλαγή των επιχειρηματιών από το μίσθωμα αιγιαλού και Κ.Χ. έτους 2020.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με χθεσινό έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών, την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων & Δυτικής Αττικής και τον Οργανισμό Λιμένων Ελευσίνας (ΟΛΕ) προκειμένου να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid 19 και από τις δασικές πυρκαγιές και πλημμύρες με την απαλλαγή τους από την καταβολή μισθώματος αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων, για το έτος 2020.

Στο έγγραφο αυτό ο Δήμαρχος αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Μεγαρέων με σχετικές Υπουργικές αποφάσεις έχει κηρυχτεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις διαδοχικές, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και πλημμύρες, που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, τα τελευταία έτη.

Σε συνέχεια των παραπάνω καταστροφών, σε μία περίοδο που η χώρα μας βιώνει μία δύσκολη συγκυρία, καθώς και όλος ο πλανήτης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid 19, οι επιχειρήσεις του Δήμου μας, που έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημίες, αλλά και οι παρακείμενες επιχειρήσεις, που ναι μεν δεν έχουν υποστεί υλικές ζημίες, έχουν όμως υποστεί οικονομικές λόγω της μη προσέλευσης επισκεπτών, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδά τους.

Συμμεριζόμενοι το πρόβλημα και όντας κοντά στις επιχειρήσεις, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την απαλλαγή από το μίσθωμα αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων έτους 2020, των φυσικών ή νομικών προσώπων, που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button