Πρόγραμμα εορτασμού Θεοφανείων και αγιασμού των υδάτων

Δελτίο τύπου πληροφορεί ότι με βάση το γενικό πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων και του αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, για τον Δήμο Μεγαρέων, καθορίζονται τα παρακάτω:

Α. Την εόρτιο ημέρα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022:

Σημαιοστολισμό των Δημοσίων, των Δημοτικών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καταστημάτων.

Β. Φωταγώγηση των πιο πάνω καταστημάτων και του επινείου της Πάχης την νύχτα της 5ης και 6ης Ιανουαρίου 2022.

Γ. Τέλεση αγιασμού των υδάτων στην Πάχη, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ώρα 12:30, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά την τελετή για τον αγιασμό των υδάτων, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ειδικότερα ισχύει η υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6290 Β΄ 29.12.2021) KYA, «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00», σύμφωνα με την οποία θα τηρούνται κανονικά ο αποστάσεις του 1,5 μέτρου και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας η μάσκας υψηλής προστασίας».

Εν τω μεταξύ και η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου με ανακοίνωσή της πληροφορεί ότι, «αύριο ανήμερα των Θεοφανείων, θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων όπως ορίζει το έθιμο του τόπου μας στον κόλπο της Νέας Περάμου».

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button