Απάντηση Γιώργου Μπερδελή στην Ένωση Πολιτών

Κύριοι της Ένωσης Πολιτών, καταρχάς θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στον δημόσιο διάλογο, απ’ τον οποίο επιμελώς απουσιάζετε μετά τις εκλογές.

 

Η προσπάθεια να «βάλετε στο ίδιο τσουβάλι» το «Τώρα» και τον Γιώργο Μπερδελή με τον συνδυασμό του κ. Μαρινάκη, είναι μια γνωστή τακτική για όποιον εξυπηρετείτε και θέλει να παραμένει στο επίπεδο των εντυπώσεων και των χαρακτηρισμών και όχι στην ουσία της δημοτικής διαβούλευσης.

 

Είναι γνωστό σε όλους, ότι εάν κάποιος ομοιάζει με τον κ. Μαρινάκη αυτός είναι ο κ. Σταμούλης, αφού οι δυο τους εμπλέκονται και σε δικαστικές διαμάχες και σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

 

Εμείς όμως, αν και θα μπορούσαμε να σταθούμε επίμονα σε αυτό το κομμάτι και να σας κάνουμε μικροπολιτική αντιπολίτευση, θα αποφύγουμε τους εύκολους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και θα σταθούμε καθαρά στον πολιτικό χαρακτήρα, που πρέπει να έχει ο δημόσιος διάλογος.

 

Θα θέλαμε λοιπόν να επισημάνουμε ότι οι απαντήσεις που ζητάμε, εδώ και καιρό, δεν δόθηκαν ποτέ στον ιερό (όπως τον ονομάσατε) χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που με ευθύνη της διοίκησης, έχει μετατραπεί σε αρένα, ξεφεύγοντας απ’ όσα επιτάσσει ο κανονισμός λειτουργίας του αλλά και ο νομός 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

 

Πολύ σωστά αναφέρετε ότι το έργο της σημερινής διοίκησης θα κριθεί μετά από πέντε χρόνια.

 

Ωστόσο, μην τρέφετε ψευδαισθήσεις, ότι για όλο το μεσολαβούν διάστημα θα μπορείτε να πράττετε ότι επιθυμείτε ανεξέλεγκτα και χωρίς να δέχεστε κριτική για τις  αστοχίες και τις παραβλέψεις σας.

 

Ο συνδυασμός μας θα είναι πάντα παρών και θα ελέγχει την διοίκηση επικρίνοντας τα σωστά και κατακρίνοντας τα λάθη της.

 

Και επιτέλους χωνέψτε το εσείς. Λευκή επιταγή στην άγνοια, στην επιστημονική ανεπάρκεια, στην καθεστωτική νοοτροπία, στην διγλωσσία και στην ένδεια ιδεών δεν θα υπογράψουμε ποτέ.

 

Όσο και αν προσπαθείτε, με αστείους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, να αποφεύγετε την ουσιώδη εμπλοκή στον πολιτικό διάλογο, τόσο θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι το « Τώρα» στάθηκε αρωγός στην Δημοτική Αρχή σε πολλά θέματα που προέκυψαν στις 100 πρώτες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της.

 

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού είναι και πρόσφατη και χαρακτηριστική. Όπως επίσης χαρακτηριστική είναι η άρνηση της διοίκησης να δεχτεί την όποια βοήθεια της προσφέραμε, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, πως επιδιώκει να πορευθεί.

 

Έναν τρόπο που η υπεροψία και η πίστη στην «ενός ανδρός αρχή» δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο συνεννόησης και κοινής πορείας με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των πόλεών μας.

 

Αφού λοιπόν αναλάβατε τον ρολό του «απολογητή», για λογαριασμό του Δήμαρχου και της Δημοτικής Αρχής, θα θέλαμε να μας απαντήσετε σε μερικά από τα μέχρι τώρα αναπάντητα ερωτήματά μας:

 

1.  Ποια είναι η άποψη σας για την «εξόφληση προεκλογικών γραμματίων» μέσα από την επιλογή των αντιδημάρχων αλλά και των ειδικών συμβούλων του Δήμαρχου;

2.  Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα δεσμεύεστε να δημιουργήσετε μια επιτροπή από όλους τους συνδυασμούς για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Τι απέγινε αυτή η δέσμευση όταν πραγματοποιούσατε τις 21 παράνομες προσλήψεις «εθελοντών» στην ΔΕΥΑΜ ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του τομέα καθαριότητας του Δήμου; Ποια ήταν άραγε τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων «εθελοντών»;

3.  Πώς χαρακτηρίζετε την υπερβολική αύξηση (13%) στα δημοτικά τέλη; Θεωρείτε ότι εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες δυνατότητες ευρέσεως πόρων πριν την επιβολή της; Γνωρίζετε τις συνέπειες αυτής της αύξησης για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, οι οποίες με αγώνα προσπαθούν να διατηρήσουν τις λιγοστές  θέσεις εργασίας, που προσφέρουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο; Στην τοποθέτηση του συμπολίτη μας προέδρου του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανού Μιχάλαρου γιατί απαντήσατε σαν να ήταν ένας απλός ιδιώτης; Θεωρείτε ότι τοποθετήθηκε ως ιδιοκτήτης ακινήτου 85τ.μ. ή ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Δήμου μας;

4.  Τι γνώμη έχετε για τις συνολικές ετήσιες αμοιβές ύψους 75.000 ευρώ περίπου, στους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου και στους προέδρους των Νομικών Προσώπων, όταν εσείς κατηγορούσατε προεκλογικά την απερχόμενη διοίκηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο; Εξετάσατε την πρότασή μας τα χρήματα αυτά να δοθούν σε πολιτιστικές δραστηριότητες;

5.  Γιατί άργησε να συγκληθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης μετατρέποντας την συζήτηση για τον προϋπολογισμό και τα εκτελεστέα έργα σε «τυπική διαδικασία»-φιάσκο αφού είχε ήδη περάσει από την Οικονομική Επιτροπή; Η δήθεν επίρριψη της ευθύνης στην προηγούμενη δημοτική αρχή και στο απερχόμενο Δήμαρχο δεν ευσταθεί, διότι σε πολλούς άλλους δήμους που προέκυψε αλλαγή διοίκησης, η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεκλήθη από τις νέες διοικήσεις και πριν τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Η απαξίωση ενός πολύ σημαντικού νέου θεσμού με το καλημέρα, δεν είναι καλός οιωνός διοίκησης τόσο για λόγους ουσίας όσο και για τυπικούς.

6.  Τέλος, η σύνταξη του προϋπολογισμού (στον οποίο κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταγράφεται ένα ποσό της τάξης των 9 εκ. ευρώ με την τουλάχιστο πρωτότυπη ερμηνεία ως «στην ουσία αρνητικά έσοδα») βάση της δεσμευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου, δεν αποτελεί δική σας μέριμνα για σύνταξη ρεαλιστικού προϋπολογισμού αλλά μάλλον σας λύνει τα χέρια για τη μη τήρηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων. Ο προϋπολογισμός είναι το κατεξοχήν κορυφαίο κείμενο που αποτυπώνει τη στρατηγική και τις κατευθύνσεις που θέλει να ακολουθήσει μια διοίκηση και στον οποίο καταγράφεται με νούμερα το όραμά της. Συμφωνείτε ότι στον παρόντα προϋπολογισμό, εκτός από την απαξίωση της διαδικασίας, απουσιάζει εντελώς ο χαρακτήρας αυτός;

 

Ευελπιστούμε ότι με τον τρόπο που σας απαντάμε θα καταλάβετε ότι η Ομάδα Επικοινωνίας του «Τώρα» δεν είναι ούτε «προπαγανδιστές» ούτε «δημαγωγοί» ούτε και «πολιτικάντηδες παλαιοκομματικού τύπου».

 

Λειτουργούμε ως απλοί πολίτες, που άλλοτε συμφωνούν, άλλοτε επιφυλάσσονται και άλλοτε κατακρίνουν. Θα θέλαμε και από εσάς το ίδιο.

 

Ουσιαστικά, να εμπλακείτε σε έναν ειλικρινή και σαφή πολιτικό διάλογο προς όφελος των συνδημοτών μας και της κοινωνίας μας.

 

Και κλείνοντας να σας υποβάλουμε και μια μικρή παράκληση.

 

Έχουμε πλέον κατανοήσει ότι έχετε μια δυσκολία στην πρωτοτυπία και στην έκφραση νέων ιδεών, αλλά μην μας πάρετε και την υπογραφή! Αφήστε το «επικοινωνιακή ομάδα της Ένωσης Πολιτών» και υπογράψτε όπως αλλιώς θέλετε, γιατί θα μπερδέψουμε και τον κόσμο στην τελική ανάλυση.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button