Κυριακή 21/10 διεξήχθη ο 17ος ποδηλατικός γύρος Μεγάρων

Η εκκίνηση δόθηκε όπως πάντα στα γραφεία της εθελοντικής ομάδας «Κούρος», στο Φόρο (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και ο τερματισμός στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου (Κεντρική) των Μεγάρων. Η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή περιελάμβανε πέρασμα από την προικισμένη φύση έτσι όπως εχει διαμορφωθεί από τον άνθρωπο, την ιερά μόνη της Αγίας Βαρβάρας, το εκκλησάκι του Αγίου Σαράντη και μέσα από τον αστικό ιστό των Μεγάρων.

Ειδικά το πέρασμα από τους δρόμους της πόλης έχει συμβολικό χαρακτήρα και σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης εκτός από τα οφέλη στην υγεία μας είναι διαχρονικό και οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες του αστικού οδικού δικτύου.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 220. Η συμμετοχή με κράνος ήταν υποχρεωτική και θα συνεχίσει να είναι σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνουμε προκειμένου να περάσουμε ακόμα ένα μήνυμα, αυτό της οδικής ασφάλειας και της ορθής κυκλοφοριακής αγωγής.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες:
στο δήμο Μεγαρέων για την παραχώρηση της πλατείας και του ασθενοφόρου,
στο τμήμα Τροχαίας Μεγάρων και τον διοικητή κ. Μηλιώτη Αθανάσιο για την υποστήριξη γενικά και ειδικά στα σημεία όπου χρειάστηκε ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση των ποδηλατών,
στα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (ΛΕ.Μ.Μ.) για την πολύτιμη βοήθεια τους,
στην «Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών» (Ο.Ε.Μ.) για την υποστήριξη τους,
Στην επιχείρηση «MOTO KAPPA» (Κουφής Ιερόθεος) για τη χορηγία ενός ποδήλατου βουνού και άλλων δώρων (κράνη, κλειδαριές) που όλα κληρώθηκαν στον τερματισμό,
στο περιπτερο Θωμά και Ντίνας Λάμψα για τη χορηγία πόσιμου νερού,
στον παιδίατρο κ. Τσορβά Θωμά,
στον πρόσκοπο κ. Παπαγιάννη Ιωάννη για την πολύτιμη βοήθειά του,
στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας για την δωρεάν προβολή της δράσης μας.

Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη ποδηλατική βόλτα την άνοιξη του 2019.
Μέχρι τότε φοράμε πάντα κράνος ή ζώνη ασφαλείας και οδηγούμε με προσοχή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button