Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Ομίλου Φίλων Αθλητισμού και Φυσικής Ανάπτυξης Μεγάρων για τη σεζόν 2021 – 2022

Η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει σε απόλυτη εναρμόνιση με το ισχύον καθεστώς προστασίας της δημόσιας υγείας και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Προπονητές με εμπειρία αναγνωρισμένοι από την Γ.Γ.Α και καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προετοιμάζουν τα παιδιά  στα ολυμπιακά αγωνίσματα  και στα  μαχητικά σπορ που καλλιεργεί ο σύλλογος.

Κάθε παιδί μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα ολυμπιακά αγωνίσματα του taekwondo, της ρυθμικής γυμναστικής, όπως επίσης και στα αθλήματα αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, στην ρεαλιστική αυτοάμυνα krav maga και στα προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του.

Στον Σύλλογο από αυτήν τη χρονιά θα ξεκινήσει να διδάσκεται και το νέο άθλημα του Cheerleading.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ενασχόληση με ένα άθλημα και γενικότερα ο αθλητισμός δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη σωματική υγεία στα παιδιά, αλλά και τα βοηθά να ωριμάσουν, να καλλιεργήσουν μέσα τους τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Αποτελεί δε, έναν τρόπο όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας και να ψυχαγωγηθούν. Η ενασχόληση με ένα άθλημα είναι το ασφαλές μέσο καλλιέργειας, ανάπτυξης σώματος και χαρακτήρα σε ένα υγιές πλαίσιο κοινωνικοποίησης.

Στόχος του ΟΦΑΦΑ είναι η όσο το δυνατόν ποιοτικότερη προπόνηση των παιδιών του ομίλου με υψηλές προδιαγραφές, η εκμάθηση των αγαπημένων τους αθλημάτων μέσα από τη διασκέδαση, προετοιμάζοντας έτσι τους ανερχόμενους αυριανούς πρωταθλητές σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που προωθεί την ευγενή άμιλλα και καλλιεργεί το αθλητικό πνεύμα.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε άνετους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας με ολιγομελή τμήματα, τηρώντας πιστά τον αριθμό των ατόμων που αντιστοιχούν στα τετραγωνικά μέτρα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button