Από το 2010 υπάρχει άδεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια

Έγγραφο με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ως βεβαίωση παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας, με ημερομηνία 28/07/2021 αποκαλύπτει ότι από το 2010 με την υπ’ αριθμόν 1435/2010 απόφαση, χορηγείται άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 4,6MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 4,6MW στα Γεράνεια.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αίτησης της εταιρείας στις 27/5/2021 για τροποποίηση της άδειας λόγω α)μετατροπής της νομικής μορφής της εταιρείας και β)λόγω μείωσης των ορίων του γηπέδου εγκατάστασης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Επίκουρος Καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων:

– Την υπ’ αριθμ. 1435/2010 Απόφαση της ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ισχύει, (υπ’ αριθμ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ ΑΔ-01729) από αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 4,6MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 4,6MW στη θέση ΜΑΚΡΥΠΛΑΓΙ – ΕΛΑΤΙΑ, των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΜΕΓΑΡΕΩΝ, των Δήμων ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΜΕΓΑΡΕΩΝ, των Περιφερειακών Ενοτήτων ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, των Περιφερειών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ, της εταιρείας με την επωνυμία «ΒΟΩΤΗΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΒΟΩΤΗΣ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»),

καθώς και την τροποποιητική
– υπ’ αριθ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-303349/27.05.2021 αίτηση (εφεξής η «Αίτηση») της Εταιρείας, για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. ειδ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ ΑΔ-01729 άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ως προς: α) για αλλαγή της επωνυμίας λόγω μετατροπής της νομικής μορφής της κατόχου εταιρείας από «ΒΟΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και δ.τ «ΒΟΩΤΗΣ ΕΠΕ» σε «ΒΟΩΤΗΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΒΟΩΤΗΣ Α.Ε.» και β) τη μείωση των ορίων του γηπέδου εγκατάστασης βάσει των γεωγραφικών συντεταγμένων που υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ.

ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ανεμογεννητριών στα Γεράνεια με ημερομηνία 27/05/21.

εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια

Μάλιστα στoν ιστότοπο energyregister.gr φαίνεται ότι ο σταθμός ισχύος 4,6MW της εταιρείας ΒΟΩΤΗΣ ΕΠΕ βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής.

εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια

Το MegaraTV ήρθε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, όπου ερωτηθείς απάντησε πως γνωρίζει την από το 2010 απόφαση της ΡΑΕ.

Στη συνέχεια των ερωτήσεών μας, ανέφερε: «η απόφαση της ΡΑΕ θα έρθει στον Δήμο, όπως ορίζει η διαδικασία. Τα αρμόδια όργανα του Δήμου θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν και το θέμα θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκεί σύσσωμοι όλοι θα σταθούν απολύτως αντίθετοι και αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημιουργίας ανεμογεννητριών. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, πόσω μάλλον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο μας, αλλά και τους όμορους και ακόμα περισσότερο δε, μετά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών και Περιφέρειας για μηδενικό περιθώριο ανάπτυξης τέτοιων δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button