ΚΟΥΡΟΣ: Μεγάλη και ασταμάτητη η προσέλευση του κόσμου στην 32η εθελοντική αιμοδοσία

Δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος αφορά στη δράση αλληλεγγύης και προσφοράς που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά και αναφέρει:

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 διοργανώσαμε την 32η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία, και δεύτερη για το τρέχον έτος, στο κτήριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι.
Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, οπότε και διοργανώθηκε κάτω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσο αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών και των παρευρισκόμενων.

Οι προσερχόμενοι ενημερώθηκαν για το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και για τον τρόπο που καταγράφονται πλέον οι αιμοδότες στη χώρα μας σε μία εθνική βάση δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και την ποιοτικότερη συλλογή αίματος. Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη. Ακούραστα και με συνέπεια η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
– τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Καλλιπόζη Ιωάννη και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την ευγενική παραχώρηση του Βυζάντειου Ωδείου και της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Ηλίας» του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων,
– τον δημοτικό σύμβουλο Μεγαρέων και αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», κ. Κλεάνθη Βαρελά για την παρουσία και την στήριξη του,
– την επιχείρηση ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ – ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΑΖΗ για την κάλυψη εξόδων της δράσης,
– το αρτοποιείο «Αρτοσύνθεση» – Ευάγγελος Κρεμμύδας,
– τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν και απεριόριστη προβολή της δράσης,
Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση. Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία το προσεχές φθινόπωρο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button