Κώτσηρας και Μπούρας ικανοποιημένοι με τις υπογραφές για το Logistics Park στο Θριάσιο Πεδίο

Υπεγράφη την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ενός έργου κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην παγκόσμια οικονομία και την εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, όπου στη συνέχεια αναφέρει ότι η σύμβαση της παραχώρησης του έργου υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στην περιοχή του Θριασίου, δηλαδή στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση, του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης του έργου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση των διαδικασιών, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός εμβληματικού έργου για τη χώρα μας, αλλά και την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Με την προώθηση του σημαντικού αυτού έργου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, μετατρέποντας το Θριάσιο Πεδίο ως κεντρικό διαμεταφορικό κόμβο υποδομών της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, μεταξύ άλλων, έρχεται να συμβάλλει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα μεγάλη ώθηση στην τοπική ανάπτυξη».

Για την εξέλιξη και την τροπή του θέματος με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το Εμπορευματικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι δημιουργείται το πρώτο logistic park στην Ελλάδα, με έδρα τη Δυτική Αττική, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, συνδέοντας τα λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο ολόκληρης της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής «Το Θριάσιο αποτελεί τον πιο κρίσιμο σταθμό για να κάνουμε την Ελλάδα κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Με το έργο αυτό κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα διεθνές hub στον τομέα των logistics».

Ο κ. Μπούρας νιώθει ιδιαίτερη τιμή που η Κυβέρνηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών επενδύει αυτό το τόσο σημαντικό έργο στην εκλογική του περιφέρεια, την οποία υπηρετεί και θα εξακολουθεί να υπηρετεί με τη ψήφο πάντα των εκλεκτών συμπολιτών της Δυτικής Αττικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button