Κλ. Βαρελάς: «Μένει να δούμε αν θα γίνουν έργα που θα κάνουν το δήμο μας πραγματικά τεχνολογικά έξυπνο»

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη στο συνέδριο «Restart mAI City», που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο εκσυγχρονισμός μέσα από την προσέγγιση των νέων τεχνολογιών είναι κάτι το οποίο δεν είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη θητεία του κ. Σταμούλη. Οι πολίτες ένιωθαν και εν τέλει βίωσαν μία κλασική δημοτική διοίκηση που στηρίζεται «στο χαρτί και στο μολύβι» και όχι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο. Μία διοίκηση που μας γύρισε πίσω αντί να μας πάει μπροστά.

Το φθινόπωρο εμπνέει για νέα ξεκινήματα και έτσι ο δήμαρχος κ. Σταμούλης χάραξε πορεία σε νέα μονοπάτια και αποφάσισε να παρευρεθεί σε Συνέδριο με θέμα «τη δημιουργία μιας Βιώσιμης και Έξυπνης πόλης», στα… Τρίκαλα. Μόνο που τα μονοπάτια αυτά δεν τα άνοιξε ο ίδιος ως όφειλε αλλά ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» και ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς με τους συνεργάτες του.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα λόγια που ειπώθηκαν από μικροφώνου στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων όπου ο κ. Σταμούλης σε προεκλογική του ομιλία είχε πει επακριβώς τα εξής: «…και θα έλεγα σε κάποιους που τρέχουν σε άλλες πόλεις να ανακαλύψουν που είναι οι έξυπνες πόλεις τους διαβεβαιώνω έξυπνη πόλη είναι εδώ, οι δικές μας, Μέγαρα και Νέα Πέραμος, κυρίως γιατί έχει έξυπνους κατοίκους, και δεν τρώνε κουτόχορτο…».

Ποιοι είναι αυτοί που τρέχουν στις άλλες πόλεις; Ο κ. Σταμούλης φυσικά αναφερόταν στο συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» και στον επικεφαλής κ. Κλεάνθη Βαρελά ο οποίος συνοδεία συνεργατών του πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου στις 26 φεβρουαρίου 2019 προκειμένου να πάρουν ιδέες από τον δήμο πρότυπο που διοικεί με απόλυτη επιτυχία. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της τελικής διαμόρφωσης του προγράμματος του συνδυασμού μας ως κατάληξη της έρευνας για την πλήρη ψηφιοποίηση του δήμου Μεγαρέων. Το πρόγραμμα μας μπήκε σε κάθε σπίτι σε αντίθεση με την «Ένωση Πολιτών» που προτίμησε να μην δεσμευτεί με γραπτά. Ίσως γιατί την τελευταία φορά υπήρξε αποτυχία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Παρά την ανακολουθία του κ. Σταμούλη η παρουσία σε ένα συνέδριο σαν και αυτό που έγινε στα Τρίκαλα από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου είναι σημαντική και είναι ευχάριστο ότι ο δήμος μας εκπροσωπήθηκε έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Επειδή αυτό που μετράει είναι οι πράξεις αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρξουν έργα που θα μετατρέψουν το δήμο μας σε πραγματικά τεχνολογικά «έξυπνο». Αν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, παρ’όλο που «οι πόλεις μας, Μέγαρα και Νέα Πέραμος έχουν έξυπνους κατοίκους που δεν τρώνε κουτόχορτο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button