Κλ. Βαρελάς: «Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων»

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα για την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και μέλη του συνδυασμού.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση της συγκέντρωσης ανήκουν στον Αγροτικό Σύλλογο Μεγάρων στα μέλη του οποίου αξίζουν συγχαρητήρια. Η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται μη ικανοποιητική αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους διοργανωτές και σίγουρα δεν αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής αγανάκτησης και ανησυχίας που επικρατεί.

Ο κ. Βαρελάς έλαβε το λόγο και ανέφερε ότι ο δήμος Μεγαρέων κινδυνεύει να γίνει ένα μικρό χωριό αφού όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αργά ή γρήγορα απομακρύνονται από την περιοχή μας ή υπολειτουργούν. Και τώρα μία δομή όπως το Κέντρο Υγείας, το οποίο παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τεράστιο έργο, αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν απλή δημόσια υπηρεσία. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και επιτέλους να πάψουν να αποποιούνται τις ευθύνες αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι και αρμόδιοι. Η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων, που επί ημερών της έγινε η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, και η προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο στη συγκέντρωση εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Αττικής κ. Γεώργιο Τσίπρα, έχουν το μεγαλύτερο αν όχι όλο το μερίδιο ευθύνης ως εξουσία.

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» έχει ενεργήσει και ενεργεί προς πάσα κατεύθυνση πιέζοντας τους αρμόδιους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, την στελέχωση του με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό και την αποκατάσταση του αισθήματος σιγουριάς στους κατοίκους ότι μία σημαντική δομή υγείας υπάρχει κοντά τους και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button