ΚΚΕ: Συνάντηση με το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Κινέτας για τα προβλήματα της περιοχής

Δελτίο τύπου:

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας της Κινέτας για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου αντιπροσωπεία της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Τάτση μέλος της ΕΠ της Κ.Ο Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος επισκέφθηκε τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας όπου είχε συνάντηση με το ΔΣ με επικεφαλής την Πρόεδρό του κ. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Κινέτας.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν επίσης, ο Δημήτρης Μπακάλης μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, ο Αντώνης Χοροζάνης δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Γιώργος Κάππος εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Κινέτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Πάνος Χρήστου στέλεχος του Κόμματος.

Τη συνάντηση απασχόλησαν οξυμένα προβλήματα της περιοχής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας καθώς μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2018, η περιοχή παραμένει ουσιαστικά ανοχύρωτη.

Η καμένη δασική έκταση δεν έχει ακόμα καθαριστεί, το ρέμα της Πίκας (το μοναδικό που φτάνει στη θάλασσα) δεν έχει ακόμα πλήρως αποκατασταθεί από την μεγάλη πλημμύρα που έπληξε την περιοχή τον περασμένο χειμώνα. Και βέβαια παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της μη διευθέτησης ρεμάτων που κυριολεκτικά σβήνουν μέσα στον οικισμό, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής το παραμικρό.

Τα μόνα έργα που προγραμματίζονται είναι αυτά που εξυπηρετούν μόνο την Ολυμπία Οδό, έργα αποσπασματικά που ουσιαστικά θα επιδεινώσουν το πρόβλημα στην περιοχή της Κάτω Κινέτας.

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν μπροστά σε νέους κινδύνους και νέες καταστροφές τον ερχόμενο χειμώνα.

Επίσης στη συνάντηση καταγγέλθηκε ο μεγάλος γολγοθάς των κατοίκων για τις όποιες αποζημιώσεις ακόμα και για την πρώτη κατοικία, ενώ αποθηκευτικοί χώροι και δεύτερη κατοικία δεν αποζημιώνονται.
Ακόμα και πενιχρές διευκολύνσεις που είχαν εξαγγελθεί μετά από την πίεση του λαού της περιοχής δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων έχει πάρει απόφαση για απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη, αυτή η απόφαση καρκινοβατεί ή προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς.

Από της πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Κόμματος δήλωσε ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχτούν και να ικανοποιηθούν. Υπογράμμισε δε, ότι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής για να μην καίγονται στην πρώτη φωτιά και να μην πνίγονται στην πρώτη βροχή είναι αναντικατάστατος και ότι οι κομμουνιστές της περιοχής θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button