Κινέτα: Έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης κι εθελοντές

Οι καταιγίδες της 25ης Νοεμβρίου, αποτέλεσμα της επέλασης της κακοκαιρίας με το όνομα «Γηρυόνης», που έπληξαν την Κινέτα προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους, μόνιμους και μη, της περιοχής.

Μία εβδομάδα μετά τα πλημμυρισμένα σπίτια, νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ανασυγκροτηθεί και οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται βοήθεια τόσο για να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους όσο και για είδη πρώτης ανάγκης.

Μεγάλη είναι η ανάγκη για εθελοντές με τους κατοίκους της Κινέτας να κάνουν έκκληση στις εθελοντικές οργανώσεις όλης της Ελλάδας να συνδράμουν στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες, να πετάξουν τις άχρηστες πλέον οικοσκευές και να μπορέσουν να διαμείνουν ξανά στους χώρους τους.

Είδη πρώτης ανάγκης όπως κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, φρυγανιές, μαρμελάδα, ρύζι, μακαρόνια, ντοματάκια, κρουασάν, μπισκότα, χυμούς, κράκερς, όσπρια, καθαριστικά, κουβάδες, σκούπες, χαρτικά είναι επίσης απαραίτητα.

Είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται τόσο στο Κέντρο Κοινότητας Μεγάρων (42ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Κ. και Μινώας) όσο και στο ΚΑΠΗ Κινέτας. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μεγάρων συλλέγει επίσης είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη μπορείτε να αφήσετε ή να αποστείλετε στην Εστία του Τ.Τ. Μεγάρων (στοιχεία παραλήπτη): Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Άλσος Θεόγνιδος, Μέγαρα, 19100.

Ο Δήμος Μεγαρέων συνεργάζεται με το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP από την Δευτέρα 2/12/19 μέχρι και την Πέμπτη 5/12/19, από τις 11:00 μέχρι και τις 15:00, στο ΚΑΠΗ Κινέτας, οι πληγέντες από τις πλημμύρες της 25ης Νοεμβρίου 2019 θα μπορούν να φέρνουν τα ρούχα τους για πλύσιμο και στέγνωμα και να τα παραλαμβάνουν μετά από 2 ημέρες καθαρά και στεγνά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button