ΚΙΝΑΛ : «Η πολύπαθη δυτική Αττική δικαιούται ένα Γενικό Νοσοκομείο»

Ανακοίνωση - διαμαρτυρία του ΚΙΝΑΛ δυτικής Αττικής για την απόφαση που μετατρέπει το Θριάσιο ΓΝ σε νοσοκομείο covid-19

Ακολουθεί η ανακοίνωση – διαμαρτυρία.

Ως κάτοικοι των πόλεων της δυτικής Αττικής, αισθανόμαστε για μια ακόμη φορά «φτωχοί συγγενείς» και «αποπαίδια» της Αττικής. Αφορμή αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαρτίου 2021, όπου μεταξύ άλλων γνωστοποίησε πως το ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ μετατρέπεται σε Νοσοκομείο που θα δέχεται αποκλειστικά και μόνο περιστατικά ασθενών με COVID-19.

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ για την μετατροπή ενός μεγάλου Δημόσιου Νοσοκομείου της Αττικής σε νοσοκομείο αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, σε μια περίοδο που η πανδημία καλπάζει.

Αντιδρούμε όμως ως προς την επιλογή του νοσοκομείου και ερωτούμε τον κ. υπουργό αλλά και τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ:

Με βάση ποια λογική επιλέχθηκε το ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για την υποδοχή αποκλειστικά και μόνο περιστατικών COVID-19;

Άραγε γνωρίζουν όλοι αυτοί που αποφάσισαν για ακόμα μια φορά ΕΡΗΜΗΝ των τοπικών κοινωνιών, ότι η δυτική Αττική αποτελεί τον ΠΥΡΗΝΑ μιας τεράστιας Βιομηχανικής Περιοχής, με 3 διυλιστήρια και 17 Βιομηχανίες ΣΕΒΕΖΟ;

Γνωρίζουν ότι έχει προηγηθεί η μετατροπή ενός από τα καλύτερα στην Ευρώπη Κέντρου Εγκαυμάτων, σε ΜΕΘ COVID – 19, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία τραυματιών με εγκαύματα σε πιθανό ατύχημα;

Για ποιους λόγους δεν επιλέχθηκε κάποιο άλλο νοσοκομείο της Αττικής, τη στιγμή που στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ λόγω της Αττικής Οδού (που ενώνει δύο Εθνικές Οδούς), ένα περιστατικό τροχαίου ατυχήματος για παράδειγμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου θα μεταφερθεί πιο σύντομα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, δηλαδή στο ΘΡΙΑΣΙΟ, απ’ ότι στο ΑΤΤΙΚΟ ή στο ΤΖΑΝΕΙΟ;

Με όλο τον σεβασμό στους πάσχοντες από COVID – 19 συνανθρώπους μας, αλλά και στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα για να σώσουν ζωές, χαρακτηρίζουμε την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επιεικώς «πρόχειρη» και άνευ λογικής.

Δυστυχώς με την απόφαση αυτή ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ μια τεράστια περιοχή 200.000 και πλέον κατοίκων, αν αναλογιστούμε ότι στη δυτική Αττική ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών και τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων.

Κύριε υπουργέ, και κ.κ. της κυβέρνησης, είμαστε η παράταξη που οραματίστηκε, δημιούργησε και στήριξε το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Η φωνή μας είναι δίκαιη και είναι η «φωνή» όλων των κατοίκων των δήμων της πολύπαθης δυτικής Αττικής, οι οποίοι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να έχουν στα όρια της Περιφερειακής τους Ενότητας ένα νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά και να έχουν την περίθαλψη που τους αρμόζει.

Γι’ αυτό σας καλούμε να επανεξετάσετε τον σχεδιασμό σας και να επιλέξετε κάποιο άλλο Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής το οποίο θα υποδέχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ασθενείς με COVID-19 και ΟΧΙ το ΘΡΙΑΣΙΟ!

Ο Γραμματέας και τα Μέλη της Ν.Ε. δυτικής Αττικής
Οι Γραμματείς και τα Μέλη των Τ.Ο. «Κινήματος Αλλαγής»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button