Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα 5 Απριλίου

Το Θριάσιο Νοσοκομείο αποκλειστικά για covid-19 (Νοσοκομείο μιας νόσου)

Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού (Με SMS στο 13032) και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 4 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακου να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Εν ολίγοις από την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας προκύπτουν τα εξής:

– Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα και ραντεβού
– Με SMS στο 13032 θα μεταβαίνουμε στα καταστήματα
– Εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα
– Ελεύθερες μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού
– Το Θριάσιο γίνεται αποκλειστικά Covid νοσοκομείο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την περιοχή μας.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button