ΚΕΠ Υγείας Δ. Μεγαρέων: «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο γυναικολογικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας- Εξετάστηκαν 20 δημότισσες»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων με δελτίο τύπου ενημερώνει ότι το Σάββατο 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε, «με μεγάλη επιτυχία, στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας -Κέντρο Κοινότητας του δήμου- δωρεάν «Γυναικολογικό έλεγχο- τεστ ΠΑΠ και ενδοκολπικό υπερηχογράφημα» για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπό την επίβλεψη του ιατρού κ. Γεωργίου Παπαδημητρίου, Μαιευτήρα, Χειρουργού -Γυναικολόγου, ειδικευόμενου στην παιδική και εφηβική γυναικολογία.

Εξετάστηκαν συνολικά είκοσι δημότισσες.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής.

Μετά το τέλος της δράσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής δήλωσε:« Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στα πλαίσια των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων, προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Εξετάστηκαν συνολικά 20 γυναίκες, οι οποίες υπεβλήθησαν σε διακολπικό υπερηχογράφημα και Τεστ ΠΑΠ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

Ευχαριστούμε θερμά τον μαιευτήρα ιατρό κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου για την παροχή των υπηρεσιών του και τον εθελοντισμό του και ελπίζουμε να συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει τις δράσεις του δήμου μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button