ΚΕΠ Υγείας Δ. Μεγαρέων: «Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος θυρεοειδούς αδένα»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δωρεάν εξέταση «Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα», που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, υπό την επίβλεψη της παρόχου ιατρού κας Ιφιγένειας Παπαποστόλη, Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου.

Εξετάστηκαν συνολικά 48 δημότες.

Με την ολοκλήρωση της δράσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής δήλωσε:« Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται στη βάση του τραχήλου και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση πληθώρας σωματικών λειτουργιών όπως η θερμοκρασία, οι καρδιακοί παλμοί, η αναπνοή, ο μεταβολισμός και άλλες.

Μετά την κλινική εξέταση του ενδοκρινολόγου και τις αιματολογικές εξετάσεις άλλη μια πολύ σημαντική εξέταση είναι και το υπερηχογράφημα και αυτό γιατί η ουσιαστικότερη συμβολή του είναι όχι μόνο η πιστοποίηση της παρουσίας ή όχι ενός όζου αλλά και να καθορίσει αν έχει μεγάλη ή μικρή πιθανότητα να είναι καλοήθης ή κακοήθης.

Γνωρίζοντας τη σημασία που έχει αυτή η εξέταση, με τη σημερινή δράση, δώσαμε την δυνατότητα σε δημότες μας να πραγματοποιήσουν δωρεάν έναν ολοκληρωμένο έλεγχο θυρεοειδούς αδένα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαποστόλη για την αγαστή συνεργασία της, ως πάροχος ιατρός του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, και ελπίζουμε να συνεχίσει και στο μέλλον».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button