Κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών – κατοικιών τσιγγάνων

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ο Δήμος Μεγαρέων προχώρησε στην κατεδάφιση παραπηγμάτων (παράγκες) στην περιοχή Καρδτά όπου κατοικούσαν τσιγγάνοι.

 

Τα παραπήγματα είχαν κατασκευασθεί αυθαίρετα σε χώρο έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων.

 

Η κατεδάφιση έγινε με ίδια μέσα, με την επίβλεψη υπαλλήλων της Πολεοδομίας του Δήμου και παρουσία αστυνομικής δύναμης και εισαγγελικής αρχής.

 

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην σειρά ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης προκειμένου να αντιμετωπισθούν η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα με τις οποίες η κοινωνία μας έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά.

 

Με την κατεδάφιση ο Δήμος μας στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και να προστατεύσει την ακεραιότητα ανθρώπων και περιουσιών.

 

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης δήλωσε για το θέμα: «Η ενέργεια αυτή αποτελεί το προοίμιο μιας σειράς επεμβάσεων που σκοπό έχουν να καταστείλουν την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε την προέλευση αυτών των φαινομένων και όλοι έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στα πλαίσια των ευθυνών μας απέναντι στην κοινωνία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το επίσημο κράτος δια των αντιστοίχων υπεύθυνων Υπουργείων, με σκοπό την πάταξη των εγκληματικών δραστηριοτήτων με σωστή στελέχωση των κατά τόπους σωμάτων ασφαλείας, ο δήμος δια των υπηρεσιών καταγραφής και απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών στις οποίες κρύβονται ως επί το πλείστον οι εγκληματίες και ο πολίτης δια των μέτρων πρόληψης και προστασίας της προσωπικής του περιουσίας. Μόνο τότε θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο ικανοποιητικά. Περιστασιακά μέτρα και ημίμετρα δεν αποδίδουν. Η κίνηση αυτή από πλευράς δήμου αποδεικνύει ότι είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το καθήκον μας. Προχωράμε σε μια σειρά τέτοιων επεμβάσεων αφού ξεπεράσαμε τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και στέλνουμε μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν να διαταράξουν την οικογενειακή γαλήνη και την ασφάλεια των συμπολιτών μας σε μια εποχή που δοκιμάζεται καθημερινά η επιβίωση τους. Έχουμε υποχρέωση, τουλάχιστον, να διαφυλάξουμε τα αυτονόητα δικαιώματα τους».

 

katedafisi_Arp_2013_2

katedafisi_Arp_2013_1

katedafisi_Arp_2013_3

katedafisi_Arp_2013_4

katedafisi_Arp_2013_5

katedafisi_Arp_2013_6

Παρόμοια άρθρα

Back to top button