Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του δήμου – Ένταση στα διόδια κατά την επιστροφή

Έπειτα από απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων στην τελευταία του συνεδρίαση, αντιπροσωπεία του σώματος μετέβη σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973.

 

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την αντιδήμαρχο Βανέσσα Μαυροειδή, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ηλία Μουσταϊρα, τον επικεφαλής του συνδυασμού “Τώρα”, Γιώργο Μπερδελή και τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Γιάννη Μιχάλαρο.

 

Ένταση προκλήθηκε κατά την επιστροφή τους, όταν στα διόδια της Ελευσίνας ζητήθηκε από τον οδηγό του βαν του δήμου να πληρώσει το αντίτιμο των 5,40 ευρώ αντί για 2,10 ευρώ, που πληρώνει πάντα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Τα μέλη της αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρήθηκαν και επιχείρησαν να σηκώσουν τη μπάρα, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, αφού ο υπάλληλος την μπλόκαρε από το γκισέ των διοδίων. Στη συνέχεια κάλεσαν την Τροχαία, ενώ αργότερα κατέφθασε στο σημείο και ένας δικηγόρος της Ολυμπίας οδού, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, τυπικά το ύψος του οχήματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2,20 μέτρα για το αντίτιμο των 2,10 ευρώ, ενώ το ύψος του βαν του δήμου Μεγαρέων είναι 2,27 μέτρα, εξαιτίας μιας κατασκευής που υπάρχει στην οροφή για τις ανάγκες συστήματος εξαερισμού.     

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η αντιπροσωπεία ζήτησε από το δήμαρχο να ανοίξει ξανά το θέμα των διοδίων και για το σκοπό αυτό να δημιουργηθεί μια διαπαταξιακή επιτροπή. 

 

Φώτο: INTIME NEWS, Μερόπη Δόλλα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button