Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο διοίκησης του δήμου

Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου αφήνουν τους εργαζόμενούς τους απλήρωτους! Ο λόγος; Οι μισθοί των εργαζομένων θα πάνε στην πληρωμή των χρεών του Δήμου προς ιδιώτες. Οι δημότες αυτοί έπρεπε να αποζημιωθούν από την εφαρμογή του σχεδίου, άλλοι εκτέλεσαν τις εργασίες που ανέλαβαν από το Δήμο, μην έχοντας όμως πληρωθεί, προχώρησαν σε κατάσχεση. Ο Δήμος λοιπόν, ψάχνοντας να βρει χρήματα, «ανακάλυψε» πως υπάρχει ένας λογαριασμός για τη μισθοδοσία των εργαζομένων κι έβαλε χέρι στους μισθούς τους!

 

Αυτό που έπρεπε να κάνει, με βάση το νόμο 1080/80 και το δημοτικό κώδικα, ήταν να βάλει τους μισθούς τριών μηνών σε ειδικό λογαριασμό, όπου κανείς δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση, ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των εργαζομένων. Σκόπιμα όμως δεν το έπραξε, έβαλε τα χρήματα σε άλλο λογαριασμό, στον οποίο οι ιδιώτες που έκαναν την κατάσχεση, έχουν πρόσβαση.

 

Οι ιδιώτες αυτοί βέβαια, πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους, όμως δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα των εργαζομένων. Και βέβαια είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, ποιοι από τους ιδιώτες πληρώνονται, αφού δεν ικανοποιούνται όλες οι πληρωμές-αποφάσεις των δικαστηρίων. Το κύριο πάντως είναι ότι οι οφειλές του Δήμου είναι σχετικές με την εφαρμογή σχεδίου και διάφορα δημοτικά έργα, επομένως πρέπει να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του δήμου κι όχι από τους ίδιους τους εργαζόμενους!

 

Ο κ. Μαρινάκης, συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική τού να πέφτουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, στα μόνιμα υποζύγια μιας σκληρής και ανάλγητης, βαθιά ταξικής πολιτικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button