«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Ορίζοντες για τον πολίτη» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη, αναφέρει:

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στα Μέγαρα, του υποψήφιου Δημάρχου Μεγαρέων κ. Παναγιώτη Μαργέτη και η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Η μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες και η αισιοδοξία για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην εκδήλωση.

Τον κ. Μαργέτη προσφώνησαν ο κ. Λουκάς Δ. Μπισταράκης, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων και η κα Ευσταθία Γ. Παπαγεωργίου, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ακολούθησε μια σύντομη ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Μαργέτη στην οποία αναφέρθηκε, επιγραμματικά, στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων συμβούλων, τα οποία καθορίζουν και την νέα πρόταση για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας.

Ο κ. Μαργέτης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία σας απόψε δίνει σάρκα και οστά σε μια προσπάθεια που πριν από ένα χρόνο θα φάνταζε απλά ως όνειρο. Ένα όνειρο που καθημερινά το πιστεύουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, το αγκαλιάζουν με την παρουσία τους και μέσα από αυτό βλέπουν την αλλαγή στον τόπο μας.

Μας ρωτούν πολλοί γιατί ξεκινήσατε αυτό τον αγώνα; Η απάντηση βρίσκεται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου, στα αναξιοποίητα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που φιλοδοξούμε να τα αναδείξουμε και να επιστρέφουν ως όφελος στους συμπολίτες μας.

Η δική μας πρόταση έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο. Την κάθε μια από εσάς, τον κάθε ένα από εσάς. Την κάθε μια και τον κάθε ένα υποψήφιο του συνδυασμός μας. Την κάθε μια και τον κάθε ένα συνεργάτη και εθελοντή της προσπάθεια μας. Μα πάνω από όλα, η δική μας προσπάθεια στοχεύει στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που έχει τις τύχες των πόλεων μας εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί διαθέτουμε μια ομάδα που έχει αποδείξει στις πόλεις μας ότι μπορεί να προσφέρει ανιδιοτελώς.
Είμαστε αισιόδοξοι, όμως, και για το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.
Η πολιτική μας πρόταση έχει στοιχεία νεοτερισμού, όπως απαιτεί η εποχή μας και το μέλλον που σχεδιάζουμε.

Η πολιτική μας πρόταση στηρίζεται σε 4 βασικούς άξονες.

Ο πρώτος άξονας του προγράμματος μας αφορά τον δημόσιο χώρο. Δημόσιος χώρος είναι η αίσθηση που έχουμε έξω από το σπίτι μας. Και αυτή η αίσθηση καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας.
Δημόσιος χώρος είναι το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας.
Δημόσιος χώρος είναι όλος ο αστικός ιστός, με τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια που πρέπει να είναι προσβάσιμα για όλους.
Δημόσιος χώρος είναι η αισθητική των κτιρίων των πόλεων μας.
Δημόσιος χώρος είναι το σχέδιο πόλης στη Νέα Πέραμο, τη Βλυχάδα, τη Βαρέα, την Κινέτα, το Αλεποχώρι, τη Βιομηχανική περιοχή και η εφαρμογή των σχεδίων αυτών.
Οραματιζόμαστε συμβολικά τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που να συνδέει τη Νέα Πέραμο με τα Μέγαρα και την Κινέτα.
Ο ποδηλατόδρομος αυτός σηματοδοτεί και την αρμονική και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των περιοχών του δήμου.
Έχει έρθει η ώρα να αναγεννήσουμε τη σχέση του πολίτη με την πόλη του.

Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος αφορά στον πολιτισμό.
Φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτισμού.
Φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων και δήμου για την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής.
Φιλοδοξούμε στη δημιουργία σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στα Μέγαρα και Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Νέα Πέραμο.
Μέσα από όλα αυτά θα αναπτύξουμε στις πόλεις μας και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Ο πολιτισμός, όμως, ενός λαού φαίνεται επίσης από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Γι’ αυτό και οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των αδέσποτων που να λειτουργεί αποτελεσματικά!

Ο τρίτος άξονας του προγράμματος αφορά στο περιβάλλον.
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια περιοχή με απέραντο φυσικό πλούτο. Οφείλουμε να τον προστατεύσουμε με τα εργαλεία του σήμερα που απαντούν στις ανάγκες του σήμερα, όπως είναι η κλιματική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα σε δημοτική έκταση.
Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από το οποίο θα προχωρήσουμε σε εκτεταμένη αποκατάσταση των δασικών περιοχών.
Οραματιζόμαστε να γίνουμε ορόσημο νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη διαχείριση πρότυπων καλλιεργειών και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο τέταρτος άξονας του προγράμματος μας αφορά την Ψηφιακή Εποχή.
Δεν μπορεί ένας σύγχρονος δήμος, σήμερα, να μην διαθέτει καλά οργανωμένες ψηφιακές υπηρεσίες διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που έρχονται σε επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να σχεδιάσουμε το αύριο.

Η δική μας αυτοδιοικητή πρόταση, οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» διαθέτουν ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους της κοινωνίας.
Όπως εσείς. Όπως εγώ.
Ανθρώπους καθαρούς, με χαμόγελο και διάθεση προσφοράς, που βιώνουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα και έχουν τις λύσεις μέσα από την ίδια τη ζωή.
Διαθέτουμε πρόσωπα με κοινό όραμα.
Αρκετά μείναμε πίσω όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά!
Να πάμε μπροστά συνολικά ως κοινωνία με συλλογικότητα, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω μας.

Γι’ αυτό «Εκεί που οι άλλοι βλέπουν όρια, εμείς βλέπουμε ανοιχτούς ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»!
Επειδή εμείς θέλουμε και μπορούμε να αναλάβουμε τις τύχες του δήμου μας, δεν ζητάμε την ψήφο σας μόνο.
Ζητάμε και την εμπιστοσύνη των πολιτών των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας.
Ζητάμε να πορευτούμε μαζί σε αυτό το ταξίδι που ξεκινάει με αφετηρία την 8η Οκτωβρίου για την αλλαγή σελίδας στις πόλεις μας.

Αφετηρία μας είναι η νίκη στις εκλογές και ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μας η αποτελεσματική δουλειά που πρέπει να γίνει στις πόλεις μας για τα επόμενα χρόνια.
Αυτή η επίπονη αλλά πολύ σημαντική δουλειά θα γίνει από ανθρώπους με κέφι, με καθαρό πρόσωπο, με ευγένεια, με χαμόγελο! Με συνεργάτες που θα συμπορευτούμε για να αλλάξουμε τον Δήμο μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button