Κ. Δέδες: «Μεγαρίτες πτηνοτρόφοι η ώρα της καταστροφής πλησιάζει»

«Το ρεκόρ Γκίνες δε θα σας σώσει παρά μόνο η αντίληψη της κατάστασης μπορεί να φέρει τη σωτηρία όλης της κοινωνίας»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του υποψήφιου βουλευτή με το ΕΠΑΜ, Κωνσταντίνου Δέδε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και υποδούλωσης των κοινωνιών) παρακολουθώ τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας για το θέμα της “ομελέτας γίγαντα” και του περιβόητου ρεκόρ Γκίνες.
Οι κρητικές επικεντρώνονται κυρίως στην χιουμοριστική αντιμετώπιση της ιδέας αυτής, που προσωπικά, αν το δω από την θέση του Α-πολίτικου πολίτη, θα την έκρινα με πολύ θετικό πνεύμα.
Από την θέση όμως του Πολίτη-κού, δεν μπορώ να μην επικεντρωθώ στην: ΠΟΛΙΤΙΚΉ.
ΠΟΛΙΤΙΚΉ είναι, με πολύ απλά λόγια: η διαμόρφωση της ζωής στην πόλη.

Θέλω λοιπόν να κάνω έκλυση στην “λογική” και στην “κρητική” σκέψη, και εξηγούμαι:
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι η Ε.Ε (των αγορών) είχε στόχο την κατάργηση της “παραδοσιακής” αγροτικής παραγωγής, με τον δήθεν “εκσυγχρονισμό” της, και τον στοχευμένο ανταγωνισμό με την πολιτική των “επιδοτήσεων”, έτσι ώστε να μετατρέψει τους αγρότες σε “επιχειρηματίες” και την παραγωγή τους σε “χρηματιστηριακό προϊόν”.

Με τους τρόπους αυτούς οι “ηγεμονικές” χώρες της Ε.Ε (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία), κατάφεραν να προωθήσουν στοχευμένα τα δικά τους αγροτικά προϊόντα, που προέρχονται: είτε από την παραγωγή διατροφικών σκουπιδιών χαμηλού παραγωγικού κόστους, (βλέπε π.χ. νωπό κρέας) είτε από την “κερδοσκοπική εμπορευματοποίηση” άλλων αγροτικών παραγωγών που βασίζονταν στην εκμετάλλευση των αγροτών. (βλέπε Κίνα, Ινδία – ειδικά εκεί λειτούργησε πολύ η απάτη της συμβολαιακής γεωργίας-, Αίγυπτο κλπ).

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν βέβαια σήμερα, η κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής με την συμμετοχή της στο Ελληνικό ΑΕΠ κατά μόλις 2%. (μόνο μέσα στον πανδημία μειώθηκαν κατά 2/3, της ήδη μειωμένης παραγωγής.)

Η φράση κλειδί που δίνει την εξήγηση είναι η «Καρτελοποίηση του διατροφικού τομέα», πέραν του ενεργειακού κ.α.

Αν λοιπόν, οι “καρτελοποιημένες” πολυεθνικές τροφίμων αποφασίσουν να κερδοσκοπήσουν π.χ στην τιμή του αυγού, το όφελος αυτής της κερδοσκοπίας θα το επικαρπωθούν και οι Μεγαρίτες, ανεξάρτητοι ακόμα πτηνοτρόφοι, καθώς επίσης και του οτι οι Μεγαρίτες, θα μπορούν να λειτουργούν “ανταγωνιστικά”, εμποδίζοντας έτσι την “τεχνητή” κερδοσκοπική αύξηση, άρα η ύπαρξή της ανεξαρτησίας τους, δεν θα επιτρέψει στους κερδοσκόπους να αντλήσουν τα υπερκέρδη που αποκτούνται από αυτού του είδους την “τζογαδόρικη οικονομία”.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο αρχικό θέμα του ρεκόρ, και πολιτικά σκεπτόμενος, αναρωτιέμαι τον στόχο διοργάνωσης αυτής της “φιέστας” των 11.500 χιλ αυγών και την περιβόητη ομελέτα, που την ώρα που γράφω δεν έχει ολοκληρωθεί, και εύχομαι το καλύτερο για αυτήν την πρωτοβουλία, που είμαι σίγουρος οτι έγινε για καλό σκοπό.

Είναι ξεκάθαρο οτι οι εμπνευστές και διοργανωτές αυτής της “φιέστας” των “αγροτών των Μεγάρων”, δεν έπραξαν σκεπτόμενοι “κοινωνικό-πολιτικά”, αφού πιστεύω δεν σκέφτηκαν τα πάρα κάτω:

– ΟΤΑΝ σε εποχή επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης,
– ΟΤΑΝ υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ΟΤΑΝ το σύνταγμα έχει καταλυθεί και η χώρα μας ευρίσκεται υπό κατοχή ξένων δυνάμεων,
– ΟΤΑΝ οι διοικήσεις (που ειναι: η ΑΑΔΕ, το Υπερταμείο, η Μονοκομματική κομματοκρατία της βουλής), προγραμματίζουν ενεργειακά Lockdown,
– ΟΤΑΝ έχει καρτελοποιηθεί, το σύνολο της οικονομίας ΚΑΙ η διατροφή,
– ΠΟΙΟ είναι το κοινωνικό μήνυμα που θέλει να στείλει η απόκτηση αυτού του ρεκόρ γκίνες;

Αυτό το λέω με όλο τον σεβασμό που τρέφω εγώ και θα πρέπει να τρέφει όλη η κοινωνία στον αγρότη. Ειδικά η δική μας κοινωνία που παραδοσιακά μέσω της αγροτικής της παραγωγικής επάρκειας, και της σκληρής δουλειάς, δεν πείνασε ποτέ στην ιστορία της.

Οι Μεγαρίτες αγρότες ήταν αυτοί που στήριξαν την επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι Μεγαρίτες αγρότες ήταν αυτοί που με τα τρακτέρ τους και με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ τους στο απόλυτο τρίπτυχο της νίκης των λαών, ΕΡΓΆΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΔΙΑΝΌΗΣΗ, που πραγματικά τρόμαξαν την χουντική αστυνομία, σε βαθμό που δόθηκε η εντολή πάση θυσία να σταματήσουν τα τρακτέρ στο Χαϊδάρι για να μην φτάσουν οι Μεγαρίτες στο Πολυτεχνείο. (επικαλούμαι για το γεγονός αυτό την μαρτυρία του Τζίμι του Λιά).

Δεν διοργάνωσαν “φιέστες”, μαζεύτηκαν 12.000 (πολίτες) στην κεντρική πλατεία και αυτό-οργάνωσαν την αντίδραση τους ενάντια στο καθεστώς που έφερε την καταστροφή στον κάμπο μας.
Δεν νομίζω ο ξάδερφος μου ο Κώστας ο Παπαγιάννης (καμαρώνω γι` αυτή τη συγγένεια), όταν εμπνεύστηκαν αυτή την ωραία γιορτή των Μεγαρικών προϊόντων να είχαν στο μυαλό τους αυτήν την κατάντια, της σημερινής κατάστασης, και του αγροτικού κλάδου.

Η διοργάνωση λοιπόν αυτού του γεγονότος και το το μήνυμα που στέλνει, ειναι αποκλειστικά προς προς το διεθνές φόρουμ του Νταβός (γιατί αυτοί προωθούν και χρηματοδοτούν την διοργάνωση τέτοιων γεγονότων όπως και τα γκέι πραιντ) και τους διαμηνύει ακράδαντα: ότι και εμείς είμαστε εδώ, πιστοί στην ιδεολογία του Κλάους Σβαμπ και της μεγάλης επανεκκίνησης του 2030.
Είμαστε εδώ σύμφωνοι στο να αλλάξουμε ακόμα και την παραγωγή μας: από αυγά, σε γρύλους, αν είναι να σωθούμε.
ΝΤΡΟΠΗ.

Σας πληροφορώ οτι ήδη στον κόσμο και κυρίως στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στην Φιλανδία (και σε άλλες χώρες), υπάρχουν μεγάλες φάρμες παραγωγής εντόμων για φαγητό και τα προϊόντα τους κυκλοφορούν ήδη στα σούπερ μάρκετ, όπως οι πάρα κάτω που μπορείτε να αντλήσετε “τεχνογνωσία” εκτροφής γρύλων.
Αυτές οι εταιρίες είναι: η ENTOMO – FARMS, ιστοσελίδα: https://entomofarms.com/

και η ASPIRE FOOD GROUP, ιστοσελίδα: https://aspirefg.com/.

Αυτή την θέληση έχουν για το ανθρώπινο είδος, δηλαδή να μας επιβάλουν να τρεφόμαστε με έντομα, λόγω της κλιματικής αλλαγής που φέρουν οι “κλανιές” των αγελάδων. (ασχολίαστο).

Θα πρέπει να αντιληφθούμε οτι βρισκόμαστε σε μια φάση της απόλυτης επικράτησης του Νέο-Φιλλελευθερισμού, που άνετα μπορεί να ονομαστεί: Νέο-Φασισμός.
Ο “κλασικός καπιταλισμός”, με την Μαρξιστική έννοια, έχει δώσει την θέση του στον “χρηματιστικό καπιταλισμό”, που είναι απόλυτος, αδίστακτος και για να λειτουργήσει του αρκούν μόλις 600 εκ. Πληθυσμού.

Γι` αυτό:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ (από αυτούς) ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΉ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΎΣ” ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

Έτσι λειτουργεί ο “χρηματιστικός καπιταλισμός”, δηλαδή ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Δεν επιτρέπεται μια δύναμη σαν τους αγρότες να μην συνειδητοποιεί την πρωτόγνωρη καταστροφή της και να μην απευθύνεται στην κοινωνία να κοινοποιήσει το πρόβλημα, διοργανώνοντας, όπου και όποτε, τον κοινωνικό διάλογο που τόσο πολύ οι κοινωνίες έχουν στερηθεί και όχι “φιέστες”, εν αναμονή του μοιραίου.

Με τιμή
Κώστας Αν. Δέδες

Ανάλυση του Δημήτρη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=g9jPf8qEGw4&t=95s

Παρόμοια άρθρα

Back to top button