Ημερίδα για θέματα Αντιπυρικής Προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία

Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους επερχόμενους θερινούς μήνες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε ημερίδα για θέματα Αντιπυρικής Προστασίας, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015.

 

Την ημερίδα, η οποία διεξήχθη στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παρακολούθησε εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπύρος Κορώσης. Κατά την διάρκεια της ημερίδας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τη μέγιστη δυνατή συστράτευση στα θέματα της αντιπυρικής προστασίας.

 

Ακόμη τόνισε ότι, το Υπουργείο λειτουργεί σύμφωνα με το τρίπτυχο πρόληψη – συνέργεια – συνευθύνη, ενώ έχει γίνει εξορθολογισμός της κατανομής των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς και κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου.

 

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ανέφερε ότι από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στην πρόληψη και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέργειας μεταξύ του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων και των φορέων.

 

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) του Δήμου, που είναι αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας, έχει ήδη συνεδριάσει υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη  και έχει συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες, σε επίπεδο Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ό,τι ήθελε συμβεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button