Ιερόθεος Μέξιας: ‘Ψηφίστε τον κι εσείς να τελειώνουμε!’

Διάβασα στο σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου των περασμένων τεσσάρων  εβδομάδων τα κάτωθι δημοσιευθέντα:

1) Στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Μαρινάκη της 18ης Μάρτιου 2014 στην εφημερίδα «Αιχμή», αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο επικεφαλής της «Ένωσης Πολιτών» ενώ μιλάει για τις συμβάσεις των εργαζομένων, λέγοντας μάλιστα και ονόματα, κάνει αγώνα για να ανανεωθεί η σύμβαση συγκεκριμένου εργαζόμενου τον οποίο εγώ από ευθιξία δεν κατονομάζω. Η στάση του κ. Σταμούλη προκύπτει από την απειρία του σε τέτοια ζητήματα δείχνοντας πως τον διακατέχει πολιτική μικρότητα. Βέβαια και όταν χάνονται τα επιχειρήματα, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για σωστή αντιπαράθεση, όταν δεν υπάρχουν προτάσεις για τον δήμο τότε ο κ. Σταμούλης είναι κενός σε επιχειρήματα. Δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση που να αφορά την επόμενη πενταετία. Αυτό τα λέει όλα. Χαίρομαι όμως που έχουν προκύψει πολιτικοί αντίπαλοι με ήθος.

Αναφέρομαι στον κ. Μπερδελή από τον οποίο περιμένω να δω προτάσεις, αφού έδειξε      κιόλας μέσα από τις δύο διακηρύξεις που έκανε στον τοπικό Τύπο πως έχει αυτή τη βούληση. Επιτέλους πρέπει να μπει ο πολιτικός διάλογος στην σωστή του βάση. Πρέπει να τεθεί η ατζέντα του πολιτικού διαλόγου που θα αφορά την προεκλογική περίοδο. Δεν μας αγγίζουν οι λασπολογίες, οι συκοφαντίες και οι τσαρλατανισμοί. Αυτά είναι στοιχεία που εκφράζουν τον κ. Σταμούλη και όχι εμάς».

2) Στην ανακοίνωση του κ. Σταμούλη, της 1ης Απριλίου 2014 στο «Megara.org»,  με τίτλο «Ο Γρηγόρης Σταμούλης χαιρετίζει τις υποψηφιότητες Μπερδελή και Μιχάλαρου» αναφέρεται: «Είναι αναγκαίο ικανά και δραστήρια στελέχη με αρχές και αξίες, να ασχοληθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον οποιοδήποτε τρόπο, για την επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.» και παρακάτω «Θέλω να πιστεύω, πως και με την συμβολή και την στήριξη των πολιτών, τουλάχιστον από την πλευρά της αντιπολίτευσης, θα κρατηθούν μακριά οι αλαζονικές συμπεριφορές, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αντιπάλων, οι ύβρεις, οι  χυδαιότητες και οι παλαιοκομματικές, σάπιες λογικές και μέθοδοι, που αμαυρώνουν τον πολιτικό βίο και υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό.».

3) Στην συνέντευξη τύπου του κ. Σταύρου Φωτίου, της 5ης Απριλίου 2014 στην εφημερίδα «Ενημέρωση», αναφερόμενος στον Γ. Μπερδελή είπε χαρακτηριστικά: «…είναι μεγάλο κεφάλαιο της πολιτικής στην πόλη μας» και παρακάτω «Αν έξι μήνες πριν είχε ξεκινήσει, θα ήμουν μαζί του».

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Κοινό στοιχείο και των τριών δημοσιεύσεων η παραδοχή των συντακτών τους στο ήθος, την αξία και την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Μπερδελή. Βεβαίως και αυτά τα σχόλια δεν είναι τα μοναδικά. Κατ’ επανάληψη έχουν ακουσθεί παρόμοια τόσο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε άλλες τοποθετήσεις ατόμων, που ασχολούνται με τα κοινά. Αποτελούν όμως, κατ’ εμέ, χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που επικρατεί στην πόλη μας, για τον Μπερδελή λίγο πριν την εκλογική διαδικασία. Επομένως, «σηκώνοντας το γάντι» θα πρότεινα και στους τρεις κυρίους, αφού αποδεδειγμένα επηρεάζουν αρκετό κόσμο, να προτείνουν σε κάποιους από αυτούς να ψηφίσουν τον Μπερδελή, ώστε να δικαιωθούν εν πρώτοις οι απόψεις τους. Και γιατί όχι να τον ψηφίσουν και οι ίδιοι εις απόδειξη των λεγομένων τους και εις ένδειξη πολιτικού πολιτισμού…

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ;

Όμως, για όσους νομίζουν ότι αστειεύομαι θέλω να επισημάνω ότι τα κολακευτικά και καθόλου φειδωλά τους σχόλια, για τον επικεφαλής μας, ομολογώ ότι στην αρχή με εξέπληξαν ευχάριστα και με ικανοποίησαν. Κατόπιν δεύτερης όμως, σκέψεως αναρωτήθηκα μήπως και οι τρεις προαναφερθέντες κύριοι συνοδευόμενοι από την ιδιότητα της «παλιάς καραβάνας» στην πολιτική και έχοντας σίγουρη, κατά την γνώμη τους, την πρόκρισή των Συνδυασμών, που υποστηρίζουν, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, «φτιάχνουν κλίμα» αποσκοπώντας στην στήριξη του Γιώργου Μπερδελή και εμάς των υπολοίπων του «Τώρα»; Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, και σ’ εσάς η ίδια εντύπωση δημιουργήθηκε, ακόμη και εάν κάποιοι από εσάς, που με διαβάζετε, έχετε σοβαρούς λόγους να μην θέλετε να το παραδεχθείτε.

Επιπρόσθετα, έχω να υποβάλω ένα ερώτημα προς τους τρεις εξαιρετικούς κατά τ’ άλλα κυρίους. «Τι γίνεται εάν τελικά οι ψηφοφόροι σας επηρεαστούν από την κρίση σας και αποφασίσουν να δείξουν την προτίμησή τους στον άξιο, σοβαρό και ικανό, κατά τα λεγόμενά σας Γιώργο Μπερδελή;» Διότι, αφού όλοι επιδοκιμάζουμε την διάθεσή του να θέσει εαυτόν στα κοινά, τι ποιο εύκολο από το να τον «σταυρώσουμε» κιόλας; Και τότε, βάζοντας «το χέρι στην καρδιά», αγαπητοί κύριοι, πείτε μου, εάν οι αρχικές εκτιμήσεις σας δεν επαληθευτούν και ο Μπερδελής «μπει πανηγυρικά» στον δεύτερο γύρο, ποιος από εσάς θα τον ήθελε για αντίπαλο; «Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα»!

ΥΓ. Πάγια, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση του Συνδυασμού μας, του Γιώργου Μπερδελή και εμού προσωπικώς είναι πως την δεύτερη Κυριακή δεν θα επιδιώξουμε καμιά συνεργασία ούτε θα δεσμεύσουμε κάποιον από αυτούς που θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Αυτή είναι δέσμευση τιμής.

Ιερόθεος Μέξιας

Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Μέγαρα-Ν.Πέραμος “Τώρα” 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button