Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – Δήλωση Αθανασίου Μπούρα

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κοινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε ως θέμα τους αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε: «το μυαλό και η καρδιά όλων μας βρίσκεται στις γυναίκες της Ουκρανίας. Γυναίκες που αναγκάζονται να επιλέξουν δύο δρόμους. Ο ένας είναι να παραμείνουν και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του πολέμου και ο άλλος είναι ο δρόμος της προσφυγιάς. Η σημερινή κατάσταση ξυπνά μνήμες της δικής μας προσφυγιάς της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Κύπρου. Συμπαραστεκόμενοι στις γυναίκες της Ουκρανίας τιμούμε τη μνήμη των δικών μας προγόνων. Ας συστρατευτούμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, στις μάχες που δίνονται σήμερα σε πολλαπλά μέτωπα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, είτε αφορούν τον αγώνα για ζωή, είτε τον αγώνα για ίσα δικαιώματα».

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του έστειλε μήνυμα στοχασμού. Αναφέρθηκε τόσο στη γυναίκα της Ουκρανίας, που αντιμετωπίζει οριακές καταστάσεις, όσο και στη Ρωσίδα μάνα. Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στο εθνικό σχέδιο για την ισότητα των δύο φύλων. Έκλεισε την ομιλία του με το ρητό του Ντοστογιέφσκι «οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν».
Κατά τη σημερινή Ειδική Συνεδρίαση των Επιτροπών, τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι ζήτημα παιδείας, δικαιοσύνης, ισότητας, ηθικής και κοινής λογικής. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκεται στη γυναίκα μάνα, κόρη, αδερφή του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού. Ας γίνει η σημερινή μέρα αφορμή για να γίνει πράξη η ισότητα των δυο φύλων σε όλα τα επίπεδα, για να καταλάβει η γυναίκα τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια κοινωνία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button