Γ. Μπερδελής: «Τελικά κ. Σταμούλη δεν αντέχετε την ανωτερότητα. Η μικροπολιτική είναι στο αίμα σας»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21-4-2015 συζητήθηκε το θέμα για διορθωτικές παρεμβάσεις του προς έγκριση νέου ΓΠΣ Μεγάρων και πιθανές παρενέργειες της στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας. Διατυπώθηκαν πολλές απόψεις και πραγματοποιήθηκαν αρκετές αντιπαραθέσεις με αποκορύφωμα την αποχώρηση από την συζήτηση της μείζονος πλειοψηφίας μετά από σφοδρές καταγγελίες ένθεν κακείθεν. Φωτεινή μειοψηφία στις εν εξάλλω αυτές φωνές αποτέλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής μας Γ. Μπερδελή που με την παροιμιώδη ηρεμία του και την αδιαμφισβήτητη επιστημονική κατάρτισή του ανέλυσε άκρως επιτυχώς την ουσία του θέματος.

 

Ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως έχει κάνει επανειλημμένως και στο παρελθόν, ότι όσον αφορά το νέο ΓΠΣ, κατά την γνώμη του, υπάρχουν 2 πυλώνες σύμφωνα με τους οποίους μπορεί κάποιος να προσεγγίσει την ουσία και τους στόχους του:

 

1. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του οικιστικού ιστού.

 

2. Η μελλοντική ανάπτυξη της πόλεως.

Με βάση επομένως, αυτές τις δύο παραμέτρους προχώρησε σε μια ήπιας κριτικής τοποθέτηση, στην οποία διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για αρκετούς κινδύνους που εγκυμονεί το νέο ΓΠΣ σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των συνδημοτών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

i.            Την δημιουργία εμπορικού λιμανιού ανατολικά της Πάχης.

ii.            Επιβατικό σταθμό υδροπλάνων στην Βαρέα.

iii.            Την χωροθέτηση ανατολικά της πόλης και σε επαφή με αυτήν επιχειρησιακού πάρκου με επιβλαβείς χρήσεις.

iv.            Την οικοπεδοποίηση ευαίσθητων και υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας περιοχών, π.χ. Ζάχουλη, Τούτουλη, Πευκενέα.

 

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε αποδεκτή από το σύνολο του Δημ. Συμβουλίου και μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ σωστά αυτά που αναφέρει αλλά πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υιοθετήσεως των σωστών προτάσεων και του κινδύνου να προκύψει επιπλέον καθυστέρηση εάν αυτές οι προτάσεις τεθούν στον Υπουργό. Το συμπέρασμα που αποκόμισαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το Δημ. Συμβούλιο ήταν ότι το Τώρα και ο Μπερδελής για άλλη μια φορά ενδιαφέρθηκαν για το κοινό καλό διαφοροποιούμενοι πλήρως από την τακτική της στείρας αντιπολίτευσης.

 

Τα αναφέρουμε αυτά διότι με έκπληξη διαβάσαμε σε Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Επικοινωνίας της «Ένωσης Πολιτών» ότι: «Όμως, ερωτηματικά προκαλεί όχι μόνο η στάση του κ. Μαρινάκη, αλλά και του κ. Μπερδελή, ο οποίος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αντί να ψηφίσει ενάντια στη βαριά βιομηχανία και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας (όπως έπραξε η υπόλοιπη ελλάσων αντιπολίτευση), προτίμησε την θολή, μεσοβέζικη λύση του λευκού. Δηλαδή, να υποθέσουν οι πολίτες ότι και ο κ. Μπερδελής είναι υπέρ της βαριάς βιομηχανίας και του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας, αφού δεν ψήφισε εναντίον τους;»

 

Ερωτούμε:

  • Από πού προέκυψε η αυθαίρετη διαπίστωση ότι ο Μπερδελής είναι υπέρ της βαριάς βιομηχανίας και του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας;
  • Άλλος από την ελλάσωνα αντιπολίτευση δεν ψήφισε λευκό;
  • Γιατί αυτή η επιδεικτική στοχοποίηση του Μπερδελή;
  • Η πρότερη βιωτή του Μπερδελή και η μέχρι σήμερα στάση του Τώρα δεν έχει αποδείξει την υπερβάλλουσα ευαισθησία μας για το περιβάλλον;

 

Σημειωτέον ότι ο ιστότοπος vourkari.blogspot.gr σε ένα αρκετά ενδιαφέρων άρθρο του για το θέμα και σε μια υποστηριχτική για την στάση του Δημάρχου ανάλυσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζουμε λοιπόν με θέρμη την, προς την ίδια κατεύθυνση, πρόσφατη σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων να ζητήσει να απαλειφθούν τόσο η δημιουργία του τεχνολογικού – επιχειρηματικού πάρκου στην είσοδο των Μεγάρων, όσο και η εγκατάσταση εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή, αντιλαμβανόμενοι  παράλληλα όλες τις ανησυχίες και των δημοτικών παρατάξεων που ψήφισαν λευκό ζητώντας ακόμα περισσότερες διασφαλίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.»

 

Φαίνεται λοιπόν, ότι οι μόνοι που δεν αντελήφθησαν αυτή την ευαισθησία ήταν ο Δήμαρχος και ο συμπαθής συντάκτης της ανακοίνωσης ή έκαναν ότι δεν το κατάλαβαν…

 

Η λευκή ψήφος των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας, προήλθε από την άρνηση του Δημάρχου, να συστήσει επιτροπή προκειμένου να μελετήσει και άλλες τυχόν δυνατές διορθώσεις και κυρίως να μην αποδεχτεί καμία από τις προτεινόμενες διορθώσεις του επικεφαλής μας, τις οποίες με άρτιο επιστημονικό τρόπο τεκμηρίωσε.

 

Αποδείχθηκε επομένως, ότι ο επικεφαλής μας έκανε λάθος, όταν άκρως συναινετικά και γενναιόδωρα παραδέχονταν στο Δημ. Συμβούλιο, ότι ο Δήμαρχος δεν έχει εκμεταλλευτεί έως τώρα πολιτικά το θέμα του νέου ΓΠΣ, διότι πριν αλέκτωρ λαλήσει βγήκε αυτό το απαράμιλλο Δελτίο Τύπου και έριξε τις μάσκες.

 

Τελικά κ. Σταμούλη δεν αντέχετε την ανωτερότητα! Η μικροπολιτική είναι στο αίμα σας όπως και η ανοησία είναι στο αίμα του συντάκτη των Δελτίων Τύπου σας. Ευχόμαστε και στους δύο σας περαστικά…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button