Ενημερωτική συνάντηση με ειδικευμένους μελετητές

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, αιρετοί συνεργάτες του και υπηρεσιακοί παράγοντες πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους ομάδας ειδικευμένων επιστημόνων σε ζητήματα πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δημιουργία προϋποθέσεων απευθείας διαύλου επικοινωνίας, συνεργασίας και χρηματοδότησης έργων και δράσεων τα οποία προτίθεται να αναλάβει ο δήμος.

 

Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν στα πλαίσια του θεσμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

 

Η ενημέρωση εκτάθηκε σε εύρος τομέων δράσεων οι οποίες συμπεριλάμβαναν το περιβάλλον, τα έργα, την κοινωνική μέριμνα και τον πολιτισμό.

Εξετάσθηκε το ισχύον νομικό πλαίσιο το οποίο καθορίζει τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες χρηματοδότησης και υλοποίησης.

 

Ο κ. δήμαρχος επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση πόρων απευθείας από την ΕΕ αφού όπως τόνισε η κεντρική διοίκηση δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την τοπική αυτοδιοίκηση όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του ότι η συγκεκριμένη οδός θα δώσει την δυνατότητα στην διοίκηση του δήμου να δρομολογήσει με επιτυχία το πρόγραμμα των έργων και δράσεων τα οποία οραματίζεται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button