Απονομή μεταλλίου «Προσκοπικής Αξίας» στη σημαία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων

Δελτίο τύπου από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων ενημερώνει ότι την Δευτέρα 6/9/2021 στα πλαίσια της έκθεσης «12η Μεγάρων Γη» έλαβε χώρα μια πολύ σημαντική εκδήλωση για το Σύστημα. Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Κωνσταντίνος Τάτσης παρουσία του δημάρχου Μεγαρέων, κ. Σταμούλη Γρηγόρη, πολλών βαθμοφόρων της περιφέρειας προσκόπων Δυτικής Αττικής αλλά και γονέων και φίλων του Συστήματός μας απένειμε μετά από πρόταση του Περιφερειακού εφόρου, στη σημαία μας το μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας.

Το μετάλλιο απονεμήθηκε για τα 75 και πλέον χρόνια λειτουργίας του Συστήματός μας. Παράλληλα απονεμήθηκε και στη βαθμοφόρο μας κ. Έφη Σαλιαγκάκη το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για τη συμβολή και βοήθειά της στις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας. Η βραδιά έκλεισε με την επίδοση των «Χρυσών Βελών» σε τέσσερις προσκόπους της ομάδας μας που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στις «γνώσεις και ικανότητες ζωής υπαίθρου».

Έτσι οι πρόσκοποι: Σωτηρίου Εύη, Τσούκαλα Αφροδίτη, Νικολάου Κατερίνα και Λαγός Γιάννης έχουν ολοκληρώσει πλέον την εκπαίδευσή τους για την διαβίωση στην ύπαιθρο.

Η πόλη μας έχει αγκαλιάσει τον προσκοπισμό πολλά χρόνια τώρα και σας ευχαριστούμε γι αυτό. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στα παιδιά προσφέροντας ευκαιρίες να εξασκήσουν τις ικανότητές τους, να μάθουν ότι διαχρονικές αξίες όπως η αγάπη για τη φύση και τον συνάνθρωπο δεν έχουν χαθεί στις μέρες μας και άλλες χρήσιμες γνώσεις ώστε να καταστούν υπεύθυνοι πολίτες της κοινωνίας μας.

Από αρχές Οκτώβρη τα τμήματά μας κάθε σαββατοκύριακο θα λειτουργούν κανονικά. Θα ήταν χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας εξηγήσουμε γι’ αυτό που τόσο αγαπάμε, τον Προσκοπισμό.

Ο Αρχηγός Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων
Σωτηρίου Κωνσταντίνος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button